Asma'15~AL-GHAFFAR

Asma'15~AL-GHAFFAR

Assalammualaikum semua!Salam ceria,salam persahabatan!Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menjalankan tugas sebagai hambaNya.Risau juga baca suratkhabar betapa ramai golongan belia yang dijemput Ilahi.Ajal maut tak mengira usia.Memang wajib untuk mengingati M.A.T.I.Mudah-mudahan Allah menjemput kite semua ke 'sana'dalam keadaan yang tidak mengaibkan,insya Allah.Hari ini kite nak kongsikan nama Allah yang seterusnya.

Bismillahirrahmanirahim
  
MAHA PENGAMPUN


AL-GHAFFAR,Maha Pengasihani dan Maha Pengampun.Suka memaafkan kesalahan hambaNya.menakluki manusia dan segala makhlukNya.Menyembunyikan kejahatan dan kesalahan hambaNya.Tidakkah Allah s.w.t. menukarkan niat burukmu kepada yang baik dan mengurniakan 10 kebaikan ke atas niat kebajikanmu?

1->Memperolehi makanan
Apabila berada di dalam kesusahan dan tidak mempunyai makanan di dalam rumah,pejabat,kedai atau sebagainya,hendaklah mula2 memohon keampunan dengan hati suci bersih.Kemudian selepas solat Isyak baca 100 kali Ya Ghaffar Ya Allah,dan kemudian berdoa.Insya Allah kesukaran akan beransur-ansur bertukar menjadi kejayaan dan anda akan dikurniakan dengan rahmat Allah.

2->Keampunan
Siapa yang menyeru Ya Ghaffar beberapa kali di waktu siang,insya Allah dosa dan kejahatannya akan diampunkan.

3->Dosa dihapuskan
Bacalah Ya Ghaffar 100 kali selepas solat Jumaat,insya Allah dosa2 besar dan kesalahan anda akan diampunkan.

4->Kekayaan yang melimpah
Mengikut ulama,siapa yang inginkan harta dan anak yang banyak hendaklah membaca ayat ini setiap hari:

"Maksudnya:Aku memohon keampunan Allah Yang Maha Pengasih"


No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png