[[Lagi Tentang Soya]]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Alhamdulillah.. ada lagi ruang dan kesempatan untuk berkongsi info tentang soya lagi.


Tahukah anda apa ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil? 

(1) Ditanam secara organik
(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO:non-Genetically Modified Organism)
(3) Mengandungi 9 asid amino penting
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
(5) Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6) Diproses tanpa dipanaskan
(7) Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)

Maklumat lanjut:

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

ESP SHAKLEE ni selamat ke?
Memandangkan orang ramai kecoh kata kacang soya ni tidak bagus, maka ESP pun terpalitlah lumpurnya sekali. Pesanan kami; usah buat kesimpulan sebelum membuat penilaian sendiri!

>>ESP SHAKLEE hanya diekstrak daripada kacang soya NON-GMO

>>Kacang soya yang digunakan SHAKLEE telah melalui Identity Preserved Program (IPP). Program ni memastikan soya ini semulajadi & bebas dari perubahan genetik.

>>Tiada bahan kimia untuk mempercepatkan kematangannya. Pasaran sekarang terlalu banyak produk keluaran soya tapi adakah mutu dan kualiti soya tersebut betul-betul terjamin..? 

>>Tapi dengan Shaklee,insya-Allah, mutu dan kualiti produk soya keluarannya, ESP (Energizing Soy Protein) adalah TERJAMIN..
>>Ini kerana,Soya ESP tidak diproses menggunakan alkohol. ESP Shaklee dicuci dengan air bagi memastikan kandungan isoflavene yang boleh mencegah kanser

>>ESP Shaklee hanya disarankan untuk diambil hanya 3 sudu besar sehari agar tidak membebankan buah pinggang. Makan apapun bersederhana itu yang terbaik!
No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png