Tak Suka Susu...!

Assamualaikum w.b.t

Orang cakap kalau tak amalkan minum susu,mesti tua-tua nanti, tak pun tak nanti umur makin senja mesti dah kena sakit lulut la, sendi. Entah betul entah tidak kita pun tak pasti.. Lebih baik kita amalkan untuk manfaat hari akan datang kita. Tak payah percaya kata-kata orang. Tapi bukan semua orang boleh minum susu kan..? Ada yang tak suka dan tak boleh lansung minum susu. Kalau anda alergik atau langsung tidak boleh minum susu, tak suka minum susu, OsteMatrix adalah pengganti terbaik susu. Kalsium untuk tubuh anda.  Ia lebih daripada Sekadar Kalsium. 

Kalau tak minum susu,ambil Ostematrix tapi kalau agak-agak tak nak ambil Ostematrix cuba amalkan 80biji BADAM sehari untuk gantikan susu atau Ostematrix Shaklee. Larat tak makan makan badam 80biji sehari..? Dah la badam mahal..hehehe..lebih baik ambil Ostematrix Shaklee. Berbaloi-baloi dari beli badam. Rasanya lebih baik amalkan makan Ostematrix dari susu. Kadang-kadang susu lebih mengandungi Lemak Trans daripada bekalkan kalsium yang secukupnya yang diperlukan oleh tubuh badan kita.


Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***
Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*
 OsteMatrix Membekalkan:
  •  1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  •  400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
Kalsium sahaja tak cukup..
Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.

Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat.Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.
 

Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.

Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 SHAKLEE MEMIKAT HATI?~
DAPATKAN DARIPADA :
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox Nadia okeh..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png