Panduan Memilih Kolagen

Assamua'laikum w.b.t

     Alhamdulillah...ada lagi peluang nak berkongsi cerita.. Kekadang kering idea nak pikir nak share story-mory dengan anda semua..Hmm,tak payah nak dengar bebelan Nadia lagi la..Jom baca entry Nadia lagi best kan..
      
     Siapa tak suka cantik...? Angkat tangan..! Hmm..mesti semua orang nak cantik..kan.. Sekarang ni, ramai yang ambil kolagen utk kecantikkan. Tapi jangan tersalah pilih kolagen okeh..! Ia akan beri kesan negatif kepada kita.. So,berhati-hati dalam memilih kolagen terbaik utk diri anda sendiri okeh. Kat bawah ada 8 Panduan nak pilih kolagen terbaik di pasaran.


8 Panduan Memilih Kolagen..

1.             Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (atau cecair) berbanding kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
2.            Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine saiz membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
3.            Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
4.            Pastikan kolagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
5.            Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
6.            Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point).
7.            Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
8.            Pastikan ia selamat dan tidak bertoksin

Jawapannya..pilihlah Shaklee Collagen Powder terbaik dari sisik ikan merah..kesan paling awal 8 minggu selepas pengambilan..

#credit

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 SHAKLEE MEMIKAT HATI?~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox Nadia okeh..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage:
 lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png