3 Vitamin Hot Untuk Gastrik

Assalammua’laikum w.b.t.


Vitamin untuk gastrik? Berhasil ke makan vitamn untuk rawat gastrik?
Ramai rakyat malaysia mengidap gastrik. Tapi tahu tak sebenarnya gastrik boleh diubati? Kerana apa? Kerana sifat semula jadi lapisan membran perut yang mampu membina semula sel lapisan yang terhakis dengan bantuan ubat dan rawatan betul.


Gastrik merupakan keradangan lapisan perut yang dikenali sebagai mukosa. Lapisan perut mengandungi sel-sel yang menghasilkan asid dan enzim, yang membantu pecahan makanan semasa penghadaman, dan mukus yang melindungi lapisan perut dari asid. Apabila anda mempunyai gastrik, ini bermakna lapisan perut menghasilkan kurang enzim, asid dan mukus. Ada 2 jenis gastrik iaitu ;

  • Akut - Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat 
  • Kronik -  Gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun
Simptom2 berlakunya gastrik adalah seprti pedih ulu hati, muntah, loya, sakit bahagan abdomal dan masalh penghadaman. Mengambil supplement multivitamin boelh membantu mereka yang mengalami gastrik. Vitamin dan mineral adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kesihatan penghadaman.

VITAMIN PENTING UNTUK PESAKIT GASTRIK

1. VITAMIN C
Vitamin ini bertindak sebagai antioksidan dan meneutralkan asid dalam perut. Dalam kajian, vitamin C mengurangkan jangkitan yang disebabkan oleh H. pylori, salah satu daripada jangkitan paling biasa menyebabkan gastrik. Vitamin C juga menyerap zat besi dan garam kalsium dalam badan. kekurangan keduanya memburukkan lagi proses pencernaan. Peningkatan vitamin C boleh memudahkan proses dan menenangkan kerengsaan pada lapisan perut. Walaupun ia bukan ubat untuk gastrik, vitamin C akan membuat perbezaan yang signifikan bagi mereka yang menderita dengan gastrik kronik. 2. BCOMPLEX
Antara kumpulan vitamin b yang penting utk pesakit gastrik adalah B6 dan B12. Vitamin B6 dikenali sebagai pyridoxine yang membantu dalam menjalankan fungsi beberapa reaksi enzim juga terlibat dalam metabolisme dan sintesis hemoglobin.Vit B6 juga bertindak sebagai antioksidan yang membantu untuk mengawal paras homocysteine dan meningkatkan fungsi penghadaman. Vitamin B12 pula dikenali sebagai cobalamin. B12 penting utk menghasilkan sel darah merah dan memastikan nervous system berjalan lancar. Secara alaminya, B12 terikat dengan protin, dan hanya apabila perut membebaskan asid hidrocloric barulah B12 dilepaskan. Jadi pesakit gastrik memerlukan B12 yg tinggi untuk penyerapan yang lebih baik. 
3. ESP
ESP adalah soy isolate protin. Apabila anda mempunyai gastrik dan ulser perut anda juga perlu mengambil makanan yang mengandungi protein. Protein membantu membaiki sel dalaman yang rosak, dan diperlukan untuk membaiki keradangan perut dan ulser. Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2010 "Pemakanan dan Kanser" laporan menyatakan kandungan protin berkurangan dengan kehadiran H. pylori. Pilih makanan protein yang rendah lemak. Makanan protein tinggi lemak meningkatkan pengeluaran asid perut, yang menyebabkan kerengsaan lagi kepada lapisan perut.
 
Jom kite tgk testimoni pengguna yang mencuba vitamin-vitamin ini untuk gastrik.
Jika anda mengidap gastrik, jangan tunggu untuk mendapatkan penawarnya. Rawatan yang tertangguh boleh menyebabkan ulser perut yang teruk dan boleh menyebabkan pendarahan di dinding perut sehingga memerlukan rawatan melalui pembedahan. Dapatkan vitamin untuk gastrik dari SHAKLEE.anda hari ini dengan menghubungi saya pengedar sah shaklee KUANTAN dan berdekatan dengan anda.Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

SHAKLEE MEMIKAT HATI?~
DAPATKAN DARIPADA :
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox Nadia okeh..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png