9 Keistimewaan Garlic Yang Menjadi Pilihan Ramai

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Selamat pagi semua... Aish Ramadhan dah tak sampai seminggu dah pun kan.. Sekejap je masa berlalu. Okeh, pagi ni nadia nak share tentang Garlic Shaklee. Apa itu G.A.R.L.I.C..? Garlic adalah bawang putih. Ramai orang cakap bagus makan bawang putih ni.. banyak khasiatnya.. Tapi lepas ke nak makan bawang putih mentah-mentah..? Kalau ada dalam masakan pun kita asingkan.. ni kan pulak nak makan mentah-mentah.. Haish.. memang tak makan laa.. So, memang kena cari ala kapsul jugak, baru boleh makan garlic. Kan...


Garlic Shaklee tidak la sepopular Vitamic C Shaklee tapi Garlic Shaklee ada kelebihan dan kebaikannya tidak kurang hebat. Tak ramai orang boleh makan garlic (bawang putih) mentah dan dengan adanya kapsul Garlic Shaklee memang memudahkan kita-kita yang tak makan garlic (bawang putih) mentah dan menikmati kelebihan Garlic (bawang putih) yang menakjubkan.
Menurut web alliforce.com, Garlic (bawang putih) dah lama digunkan sebagai bahan semulajadi untuk mengubati banyak penyakit. Dikatakan pekerja yang membina piramid Giza makan Garlic (bawang putih) untuk sentiasa kekal cergas di zaman pemerintahan Firaun. Orang Roman juga iktiraf garlic (bawang putih) sebagi ubat mujarab sehingga dipercayai boleh halau hantu dan ilmu hitam. Kalau korang perasan, vampire pun lari kalau terbau-bau garlic (bawang putih) yang best nii kan..? (^_^)


Garlic (bawang putih) ni ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri tau. Jom, kita tengok 9 kelebihan dan keistimewaan Garlic (bawang putih). Kalau ada yang dah terjatuh hati dengan Garlic Complex Shaklee yang bukan bawang putih mentah ni.. boleh roger-roger nadia.


Pengedar Shaklee Kuantan

9 Keistimewaan Garlic Yang Menjadi Pilihan Ramai

  • Mengandungi Spearmint - Garlic Shaklee ada campuran sejenis herba yang namanya Spearmint. Fungsi Spearmint adalah untuk meningkatkan sistem penghadaman dan baik untuk fungsi jantung.
  • Antibiotik yang SELAMAT & SEMULAJADIBila kita sakit, doktor konfirm bagi ubat antibiotik untuk bunuh bakteria jahat dalam badan. Antibiotik yang doktor bnagi sememangnya bagus, tapi kalau kita asyik selalu ambil, kesannya kepada tubuh sangat tidak baik. Kita boleh terkena kerintangan antibiotik di mana bakteria dah imun dengan antibiotik. Garlic pula antibiotik semulajadi. Kita tak payah risau bila makan Garlic sebab ia selamat untuk kegunaan jangka masa panjang. Ia boleh meningkatkan sistem imun badan, halang penyalit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman dan virus dan vis candida.
  • Menghalang Alergi Garlic Shaklee boleh tingkatkan sistem imun badan dari penyakit seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
  • Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Rupanya bukan Peppermint Ginger Plus Shaklee sahaja yang boleh bantu tingkatkan sistem penghadaman. Garlic Shaklee pun boleh. Ia juga boleh kurangkan masalah kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  • Menurunkan Tekanan Darah Tinggi - fumgsi Garlic ini setara dengan Omega Guard yang boleh turunkan tekanan darah tinggi. Ada kajian menunjukkan pengambilan 2-4tablet akan mengurangkan darah tinggi dengan 8 poin.
  • Detoksifikasi - Detokfikasi adalah proses pembuangan toksin dari dalam badan. Badan akan kembali cergas dan aktif bila toksin dalam badan dapat dikeluarkan. Garlic mampu mengeluarkan raksa dari dalam badan dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksin yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga lindungi sel-sel darah dari kemusnahan logam dan halang kerosakkan hati oleh bahan kimia yan berlebihan dalam badan.
  • Menurunkan kolestrol - Kolestrol sangat bahaya. Bila bacaan kolestrol tinggi, kita boleh terkena strok atau sakit jantung tak kira usia. Garlic boleh turunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan bekuan darah. Selain itu, ia boleh tingkatkan HDL,lindungi jantung, halang strok dan penyakit koronari.
  • Bantu Cegah Kanser - Garlic bantu elak dan rawat kanser dengan kurangkan bahan pencetusan kejadian sel kanser - Nitrosamine
  • Menstabilkan Glukos dalam badan - Berita baik buat pesakit diabetis. Garlic bantu stabilkan glukos daam badan.

Jika korang berminat nak dapat GARLIC COMPLEX SHAKLEE ni, boleh klik "order now" untuk pembelian segera dan hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin.


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

Awas! Tanda-Tanda dan Kesan Buruk Rahim Jatuh.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Hari ni nadia nak sharing tentang rahim kita.. Rahim adalah aset paling penting buat wanita. Itulah harta paling berharga buat seorang wanita. Kenapa kena jaga rahim baik-baik..? Kita kena jaga rahim baik-baik supaya kita dapat mengekalkan warisan keturunan kita dan melahirkan anak-anak yang bijak yang bakal menjaga kita masa hari tua nanti. Tanpa rahim, mana mungkin seseorang wanita tu dapat melahirkan zuriatnya. Jagalah ia sebaik mungkin untuk elakkan masalah dalam rahim atau rahim jatuh. Memang nadia belum berkahwin dan takde pengalaman bab-bab ni.. nadia sharing hasil dari borak-borak dengan mak.. =)

Pengedar Shaklee Kuantan, FREE COD area Kuantan


Masalah rahim/peranakan (prolapse) jatuh adalah antara masalah yang menjadi kerisauan buat para wanita. Kalau masa pantang, waktu mengurut tu mak bidan biasanya akan mengamalkan 'sengkak' kerana dipercayai mampu menaikkan semula rahim selepas bersalin. Sakitnya tak usah cakap boleh nangis, siap ada bunyi 'kluk' lagi. Tapi lepas aje mengurut dan angkat peranakan tu badan rasa lebih segar dan ringan. Itulah penting adanya mak bidan datang mengurut selepas bersalin selain amalan pantang yang betul =) 

Namun, ada juga yang mengalami masalah rahim jatuh ini disebabkan otot-otot rahim yang telah lemah selepas melahirkan anak. Masalah ini boleh diklasifikasikan kepada 3 peringkat bergantung pada posisi rahim iaitu:

Tahap 1 : rahim hanya turun sedikit dari tempat asal, biasanya tiada sebarang simptom dirasakan. Boleh dikesan apabila mengurut atau melakukan ujian kesihatan seperti pap smear.


Tahap 2 : Sebahagian rahim sudah terkeluar dari salur vagina.


Tahap 3 : keseluruhan rahim terkeluar dari saluran vagina. Ia kelihatan seperti seketul daging yang terkeluar dan boleh dilihat dengan jelas apabila mengcakung. Tak sanggup nadia nak sharing gambarnya, terasa ngeri sangat.. korang boleh cuba google sendiri ya.


Kenapa masalah rahim jatuh ni sangat membimbangkan wanita?

Ini kerana kesan buruknya bukan sahaja boleh menggugat keharmonian rumahtangga, tapi amat membahayakan kesihatan. Rahim jatuh amat menyakitkan dan heavy bleeding boleh berlaku apabila keseluruhan rahim terkeluar dari faraj. Lagi teruk apabila keseluruhan rahim mungkin terpaksa dibuang untuk merawat masalah ini. Nauzubillah.

Punca-Punca Rahim Jatuh


  • Kehamilan dan proses bersalin berulang kali pada jarak yang dekat. Jika tidak dijaga dengan betul boleh melonggarkan otot-otot rahim.
  • melahirkan bayi yang bersaiz besar
  • melahirkan anak secara forceps atau vacuum
  • Faktor usia- otot pelvik akan semakin lemah seiring dengan peningkatan usia.
  • Kehilangan hormon estrogen disebabkan menapouse.
  • Kerap mengangkat benda berat yang tak sepadan dengan tenaga diri.
  • Masalah berat badan berlebihan (obesiti)
  • berdiri terlalu lama setiap hari
  • Pernah melakukan pembedahan di sekitar kawasan rahim seperti punding kencing dan bahagian pelvik.

Apakah tanda- tanda anda mengalami rahim jatuh?

Jika masih berada di tahap 1, tiada simptom/ tanda-tanda dapat dirasakan. Namun jika anda berada pada tahap 2 dan 3 beberapa simptom seperti berikut akan dialami iaitu:

  • kerap membuang air kecil
  • Sukar untuk membuang air kecil
  • tidak dapat mengawal kencing terutamanya ketika batuk, bersin ataupun melakukan aktiviti yang melibatkan tekanan pada bahagian perut
  • mengalami masalah sembelit atau tidak puas apabila mmebuang air besar
  • terasa ada 'benda berat' di bahagian alat sulit

Kesan buruk akibat rahim jatuh.


  • Mengalami gangguan kencing : iaitu masalah sukar kencing atau terlalu kerap kencing kerana tidak dapat dikawal terutamanya ketika batuk dan bersin.
  • Gangguan hubungan kelamin: berlaku disebabkan kelonggaran pada faraj.
  • Sakit pinggang : rahim yang jatuh turut menarik otot-otot sekitarnya , urat-urat pada bahagian pinggang turut tertarik lalu menyebabkan sakit pinggang.
  • Gangguan kesihatan: rahim yang terkeluar dari saluran vagina akan menyebabkan ia bergesel pada seluar dalam dan boleh menyebabkan luka. Luka ini mudah dijangkiti kuman akan menyebabkan masalah keputihan yang kronik jika tidak dirawat dengan segera.

Cara Mencegah Rahim Jatuh.


  • Elakkan kehamilan yang terlalu rapat. Boleh menggunakan mana-mana kaedah kontraseptif yang bersesuaian dengan korang. 
  • Kawal berat badan
  • Elakkan mengangkat benda berat yang tak setimpal dengan kudrat kita.
  • Amalkan senaman kegel untuk menguatkan otot pelvik. Cara melakukan senaman ini ialah dengan cara mengemut (seperti menahan kencing) selama 15 saat dan kemudian melepaskan kemutan tadi selamat 5 saat. Ulang beberapa kali. Senaman ini boleh buat bila-bila masa sahaja waktu baring atau menonton tv. makin kerap dilakukan insyaAllah makin kuatlah otot pelvik kita.
  • Selain itu penjagaan rahim melalui pemakanan juga amat penting. Lepas bersalin jangan main hentam je nak makan apa ye.Walaupun umur belum masuk 3 series tapi hakikatnya kat dalam kita tak nampak, so kenalah jaga dan buat langkah pencegahan dari awal =)
Untuk itu, nadia dah amalkan set penjagaan rahim Shaklee yang memang teramat berbaloi ni. Asalnya nadia amik untuk amalkan diet seimbang tapi survey dan hadiri kelas nutrisi yang pihak Shaklee anjurkan, baru nadia tau yang set diet seimbang nadia ni, mampu membantu nadia jaga rahim nadia sekaligus. Berbaloikan...? =) Bagi nadia memang wajib la wanita-wanita kat luar sana pun mencuba set penjagaan rahim ni sekaligus dapat amalkan diet seimbang. 

Cara atasi rahim jatuh

Set penjagaan rahim. Atasi masalah rahim jatuh sebelum terlambat. Set ini terdiri daripada : 


  • Energizing Soy Protein (ESP): Kaya dengan protein yang menjadi makanan asas kepada sel-sel dalam tubuh badan. Ia berfungsi menguatkan sel-sel otot rahim, bila sel dalam otot mendapat sumber protein yang berkualiti, maka rahim dapat berfungsi dengan baik dan menjadi lebih kuat. Kalau nak tau, ramai yang bagi feedback amalkan ESP mampu menyenyangkan perut. Sekaligus boleh diet tanpa perlu berlapar. Banyak lagi cerita menarik tentang ESP ni. Korang boleh KLIK SINI untuk mengetahui sejarah menarik ESP ni.
  • Alfalfa Complex:  Herba yang bertindak seperti kacip fatimah. Bantu merapatkan vagina dan mengatasi masalah keputihan yang banyak dan berbau. Disamping itu alfalfa mampu membantu menyingirkan toksin dalam tubuh kita =) KLIK SINI untuk mengetahui lebih lanjut tentang alfalfa complex ni.

Mak bidan juga banyak kali pesan, masa pantang kena jaga betul-betul especially bab angkat-angkat benda berat ni. Benda paling berat yang boleh diangkat is baby sahaja. Ada juga yang menyatakan rahim yang tak kuat ni adalah punca sukar hamil kerana keguguran mudah berlaku. Sebaiknya jumpalah doktor secepat mungkin jika korang mengalami simpton- rahim jatuh ni. Rahim cuma ada satu, jadi jagalah ia sebaiknya bukan semata-mata untuk suami sahaja tapi untuk diri sendiri juga =)

Jika korang berminat nak dapat SET PENJAGAAN RAHIM ni, boleh klik "order now" untuk pembelian segera dan hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin.


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.





Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)


Ostematrix adalah Kalsium Terbaik di Malaysia

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ  
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


 Malam ni nadia nak share sikit tentang ostematrix Shaklee. Nadia tak nak bercerita pepanjang. Kalau tengok pada gambar kat bawah ni pun dah ada keistimewaan serba sikit. Kalau malas nak baca, tengok je kat gambak k..


Pengedar Shaklee Kuantan
Kalsium terbaik Malaysia


Dengan Kalsium Ostematrix dari Shaklee, korang bukan sahaja mendapat kelebihan dari Kalsium, tetapi lebih dari itu. Kalsium Shaklee Ostematrix adalah Kalsium Terbaik di Malaysia. Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :

  1. Membina tulang dan gigi yang kuat. 
  2. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. 
  3. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. 
  4. Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness). 
  5. Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon. 
  6. Membantu perkembangan tubuh badan normal. 
  7. Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggang kronik
In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.





Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)



Coretan hati : Ada lagi yang Lebih susah....!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Alhamdulillah..... Allah masih sayangkan Nadia. Bernafas pada hari ni tanda kasih sayang Allah untuk kita. Kalau sebelum ni, Nadia selalu rasa Nadia paling susah dari segi kehidupan. Tapi, Nadia sering terlupa yang dalam Malaysia ni masih ada yang susah dari Nadia.

ada yang lebih susah dari kita
Menusuk kalbu...!

Kali pertama, Khamis (19 June 2016) sekitar pukul 9pagi.. Nadia ke pejabat pos Balok. Untuk buat penghantaran surat guna pos ekspress. Sememangnya waktu tu, poket nadia memang dah tipis nak kering. Walaupun ada lagi RM20-30 cukup-cukup untuk makan sampai nak tunggu gaji. Nadia dah terasa semput, susah.. Masa kat kaunter pos tu, orang sebelah Nadia keluarkan ASB. Memang diluar jangkaan, nadia selalu rasa yang orang keluarkan ASB mesti ribu riban. Tapi orang sebelah nadia keluarkan RM30 untuk beli susu anak sementara nak tunggu gaji yang nadia sendiri taktau bila dia gaji. Masa tu dalam kepala nadia, nadia fikir orang ni mesti gaji hanya sekitar RM800-900. Dengan taraf hidup yang serba tinggi sekarang memang teramat mencabar untuk orang gaji bawah RM1000 untuk survive hidup. 


Kali kedua Selasa (pagi sekitar 10-11 pagi) 24-June-2016. Insaf seketika bila Nadia tenampak seorang pakcik ni di Pasar Tani Ampangan, kutip kotak-kotak yang peniaga-peniaga kat situ buang dan ada secebis makanan dalam kotak dikutip, cuci hanya lap denagn baju dan dengan lafaz "bismillah" pakcik tu makan.. dan masa nadia lalu tepi pakcik tua tu, dia tengah suap anggur sebijik dalam mulut.. Allah.. sebak rasa. Pakcik yang serba daif tu, nak jalan pun takde kekuatan, cekal tempuh kehidupan demi sesuap nasi dan rezeki halal.. Ini kali kedua nadia nampak. 

ada yang lebih susah dari kita
Deep...!!

Mungkin ni salah satu cara Allah untuk pujuk hati nadia.. Nadia tau Nadia susah saat ni, tapi Allah nak nadia tau yang ada lagi yang susah dari nadia alami sekarang. Allah nak nadia bersabar tempuh segala ujian yang melanda. Jangan bandingkan kehidupan orang lain dengan kita. Jangan pandang keselasaan orang tapi pandang la orang yang susah supaya kita tak mudah putus asa dan lupa diri.


Coretan ikhlas untuk diri sendiri. Ingatan buat nadia yang selalu give-up. Yang selalu jeles dengan kehidupan orang lain sedangkan nadia lupa ada lagi yang susah dari Nadia. 




Hanya Insan biasa yang Lemah..!! Love u olls.. (^_*)

**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 

©©DyaNadiaReza©©

Detoxx dulu sebelum diet...!!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Raya dah makin dekat.. mesti ramai yang tengah buat persediaan untuk tampil cantik dipagi hari raya kan..So, ramai la yang nak kelihatan cantik bergaya dengan baju baru.. imej baru dan sebagainya. Tapi ada tak yang nak kelihatan kurus pagi raya..? Nadia percaya mesti ada yang pasang niat untuk kelihatan cantik kurus slim dipagi hari raya.. 

Kalau yang ada kurus slim pagi raya, cuba semak balik.. apa yang telah korang buat.. Adakah korang dah mula jaga pemakanan, diet atau cari suplimen diet yang dapat bantu korang menurunkan berat badan..? Atau ada yang mula diet 2-3 bulan tapi berat tetap tak turun-turun.. ada tak yang macam tu..?

Kalau nak tau.. berat badan mudah naik dan payah turun disebabkan kadar metabolisme semakin menurun. Semakin meningkat usia, semakin lambat kadar metabolisme, semakin mudah naik berat badan. Kadar metabolisme lambat adalah juga disebabkan jisim lemak dalam badan lebih banyak berbanding jisim otot. semakin otot terbina dalam badan semakin meningkat metabolisme dan semakin mudah lemak dalam badan akan terbakar. 🙂 🙂


Bagaimana nak mempercepatkan kadar metabolisme dalam badan?

❤️ Perbanyakkan makan sumber dari protein (isi ayam/ikan/tauhu) untuk memperbaiki dan membina tisu otot dalam badan, tingkatkan kadar metabolisme. Shaklee pun ada sumber protein yang terbaik. ESP (Energizing Soy Protein). Kalau rasa susah nak kawal pengambilan sumber protein ni, korang boleh amalkan ESP Shaklee. In Sha Allah, terkawal pengambilan protein kita.🙂

❤️ Kurangkan pengambilan KARBOHIDRAT seperti nasi, mee goreng, roti putih dan lain-lain. Karbohidrat memberi tenaga, jika ia berlebihan, ia akan menjadi lemak terkumpul dalam badan.🙂

❤️ Perbanyakkan pengambilan fibre (buah-buahan dan sayur-sayuran) untuk detox detoxification dan ia dapat memudahkan sistem penghadaman, mencuci usus agar sumber nutrisi protein dan carbo cepat diserap ke dalam sel badan sebagai nutrisi yang berkhasiat.

❤️  Pemakanan yang seimbang sangat penting kerana ia berkait rapat dengan pengambilan kalori agar dapat mewujudkan defisit kalori dan elakkan lebihan kalori agar berat badan tidak mudah naik mendadak. 🙂

Ingat...!! Nak diet pun kena ada ilmu supaya diet yang kita amalkan tidak sia-sia.. berbulan diet tapi taknampak hasil usaha diet kita.. Disiplinkan diri kita..🙂 Yang penting sekali jaga :

  1. DETOX
  2. FIBRE, PROTEIN & CARBO
  3. PENGAWALAN KALORI

❤️  Selain pemakanan jangan lupa selit juga senaman cardio yang ringkas (seperti berjogging) sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 30minit setiap kali korang buat senaman. Dengan senaman ia dapat membina dan membentuk otot agar bantu mempercepatkan metabolime, memudahkan pembakaran lemak dan menurunkan berat badan dengan cepat. 

❤️  Harap dengan penjelasan ringkas Nadia tadi dapat beri gambaran untuk korang mulakan diet.. So, korang kena mulakan dengan men-DETOX sebelum memulakan proses penurunan berat badan. Ini dapat membantu tubuh untuk mempercepatkan "mobilize fat"..

Set detox Shaklee Kuantan & Malaysia
Set Detox Shaklee

BAKAR LEMAK...!! HAPUSKAN MAKANAN YANG TIDAK SIHAT DALAM BADAN..!!

Ada yang ber-detox secara juicing, ada yang detox dengan cara buat soup dan ada yang detox dengan cara gaya hidup sihat.. 

Kalau yang nak amalkan detox secara sihat senang dan mudah... 😉... Boleh amalkan SET DETOX Shaklee yang membantu melancarkan proses pembuangan melalui herbal dan tumbuh-tumbuhan yang dijamin khasiatnya dari segi me-nyah toksin dalam tubuh badan kita. Selain daripada men-detox.. set detox Shaklee ni membekalkan vitamin dan antioksidan pada tubuh.. Badan akan jadi ringan, bertenaga dan cepat sangat turun. Cepat la membantu korang untuk dapat berat ideal yang korang idamkan..😉

Nota kaki : Jadikan PENIMBANG kawan rapat kita agar ia dapat mengigatkan kita untuk sentiasa menjaga dan mengawal corak pemakanan kita 😉
In Sha Allah, Nadia sediakan perkhidmatan COD sampai depan rumah sekitar Kuantan dan kawasan sekitar dengannya. Koarng boleh whatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui kawasan yang Nadia sediakan perkhidmatan sampai depan pintu rumah dengan harga yang berpatutan.. 😉


Terima kasih atas sokongan korang semua ^__^

Kos sara hidup semakin meningkat.. Mesti ada yang berniat nak mencari extra income dari rumah mahupun secara part-time atau fulltime kan..?? Jom join famili Shaklee Nadia.. In sha Allah, bimbingan sentiasa dan secara percuma akan diberikan. Janji ada inisiatif untuk majukan diri dan keluar dari "zon yang tak seberapa selesa". KLIK SINI seberapa untuk lebih detail.

Pengedar Shaklee Kuantan

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

Pengedar Shaklee Kuantan

Cantik Tanpa Perlu Berbelanja Mahal

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Haii u olls... aish..C.A.N.T.I.K sememangnya dah sinonim dengan perempuankan.. siapa la yang taknak cantik anggun.. kan..kan..kan.. So, ada yang sanggup berbelanja puluh ribu untuk cantik kan.. tapi bagi Nadia cukup la sekadar Nadia amalkan suplimen je... Nadia bukan cantik hari ni dan esok-esok jea.. Nadia nak kelihatan cantik even Nadia dah masuk usia 40-an pun.. So, bermula dari sekarang Nadia kena amalkan pengambilan suplimen supaya Nadia akan kelihatan cantik dan sihat walaupun makin berusia.. So, Nadia pilih set kecantikkan Shaklee yang sememangnya berbaloi.. murah dan paling best bila Nadia berbelanja tak sampai RM350 untuk 4-6 bulan... Aummm... memang teruja sangat... bila kulit muka flawless tanpa mekap... yang ni memang Nadia suka...

Pengedar Shaklee Kuantan
Nadia paling kiri (^__*)  Ber-shawl bunga kecik-kecik

 Mesti korang terfikir dan hairan.. Yelah.. kalau nak cantik mesti orang labur duit ribu riban kan.. Bagaimana suplemen Shaklee berikan korang kulit cantik tanpa belanja mahal?

ESP
❤ Komponen utama sel adalah protin. Jika protin badan tidak cukup,sel akan jadi cacat.
 Paling utama,ESP membekalkan protin lengkap untuk pembentukan sel kulit yang sihat.
 ESP merawat sel kulit dari dalam menyebabkan kulit kita lebih lembut,gebu,cerah dan sihat.
.
SUSTAINED RELEASE VITAMIN C
❤ Paling utama Vitamin C membantu badan membentuk semula kolagen yang membuatkan kulit kembali tegang. Tanpa kolagen kulit akan mengendur macam kulit orang tua.
 Vitamin C juga terbaik dalam merawat bintik hitam,jeragat dan tona kulit tidak sekata.
.
VITAMIN E
 Dikenali sebagai vitamin anti-oksidan atau vitamin awet muda.
 Berikan sel anda Vitamin E secukupnya,maka badan anda sedia melawan radikal bebas punca sel menua,mati dan sakit.
.
Apa yang penting produk Shaklee adalah 100% selamat,100% semulajadi. Kulit yang sensitif tidak perlu ditempek dengan lebih banyak bahan kimia.
.
Jadi,untuk dapatkan kulit cantik tanpa belanja mahal,sebaiknya berikan kulit kita makanan yang diperlukan. Kecantikan itu datang dari dalaman. Sel kulit yang sihat akan hasilkan kulit cantik berseri. Di samping dapatkan kulit cantik, badan kita pun otomatik akan sihat =) Untungkan... Cantik dapat, sihat pun dapat..
.
Harga dijamin berbaloi dengan tempoh penggunaan dan kesannya yang akan korang dapat. Budget tak sampai RM400 untuk 4-6bulan.. Nak suntik Vitamin C pun makan beratus ringgit sebulan kan..?? In sha Allah, korang akan terasa betapa jimat bila konsume set kecantikan Shaklee ni..

In sha Allah, Nadia sediakan perkhidmatan COD sekitar bandar Kuantan dan kawasan sekitar dengannya. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang Nadia sediakan perkhidmatan COD dengan harga yang berpatutan.

Terima kasih atas sokongan korang semua ^__^

Kos sara semakin meningkat..Mesti ada yang nak menjana extra income bulanan kan..?? Jom, join famili Shaklee Nadia.. In sha Allah, bimbingan secara percuma akan diberikan.. Janji kita ada inisiatif untuk maju dan keluar dari kelompok "zon selesa".. Jom jadi orang luar biasa.. KLIK SINI untuk lebih detail.

Pengedar Shaklee Kuantan

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

Pengedar Shaklee Kuantan

RAWAT MASALAH ANGIN DENGAN PEPPERMINT GINGER PLUS

Hai semua.. Pernah tak korang terasa sebu perut sebab makan lambat atau makan makanan yang pedas. tapi dalam fikiran mesti terfikir.. kan best kalau dapat buang angin ni.. baru la sedap sikit perut aku ni.. kan.. pastu asyik sendawa memanjang.. Kalau Nadia.. time solat pun terasa nak sendawa. memang agak selesa sangat la.. Kekadang sendawa ada macam-macam bau.. durian la.. petai la.. aish..kecian la orang sebelah.. nasib la yea.. hehehe.. Sumpah syokkk gila kalau angin memang keluar.. Sebab tu Nadia simpan sebotol peppermint ni kat rumah.. kot-kot sebu perut.. haaa.. ada penyelamat. takde la pengsan, mabuk orang sebelah Nadia.. 
Testimoni Peppermint Gnger Plus
Testimoni Peppermint Gnger Plus

 Ini salah satu testimoni yang kawan Nadia sharing. Customer ni belikan peppermint ni untuk ayah kesayangan dia. Perut kembung mengeras. Nak makan pun rasa tak selesa. Tak makan lapar pulak kan.. tapi Alhamdulillah.. 3 hari makan lepas tu lega. Seronok bila customer bagi feedback positif (^_*)

Testimoni Peppermint Gnger Plus
Testimoni Peppermint Gnger Plus

Siapa yang jenis susah buang angin teramat la bagus makan Peppermint Ginger Plus ni. Ini salah satu testimoni salah sorang customer yang belikan untuk sang suami.. Bagus si isteri alert dengan keadaan suami.. Memang encik suami sayang ketat-ketat laa.. (^_*)
Sebotol tahan lama tau. Harga tak sampai RM50 pun ye sayang-sayang Nadia.. Ada 90tablet sebotol.sekali amik takde la hari-hari dan sekali amik takde la sampai 5-6biji.
Jom baca sikit info tentang kebaikan yang ada pada produk ini yang menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut :
❤ Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
❤ Mereka yang menggembara dan sering mengalami mabuk laut / darat 
❤ Mereka yang alami gastrik dan angin
❤ Mereka yang sering alami masalah kembung perut
❤ Mereka yang sering mengalami masalah penghadaman/pencernaan

PEPPERMINT GINGER PLUS Shaklee Kuantan
Pembantu terbaik hapuskan angin dalam badan

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan-bahan semulajadi dan bahan sintetik. Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti berkesan dalam mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger Plus diterangkan melalui bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari barat dan timur iaitu :

Herba dalam Peppermint Ginger Plus
Pudina (Peppermint)

Pudina (Peppermint Leave) 
❤ Melegakan otot prut - Ia mempunyai kesan penenang. 
❤ Membantu dalam penghadaman. 
❤ Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul akibat kesan kemoterapi. 
Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia boleh menghalang dari demam apabila seseorang itu mengalami selsema. 
 Rasa sejuk menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

Herba dalam Peppermint Ginger Plus
Halia (Ginger)

Halia (Ginger)
❤ Halia merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan.
❤ Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit semasa haid, loya dan mua angin ketika mengandung dan selepas melahirkan anak (semasa pantang).


Herba dalam Peppermint Ginger Plus
Pokok Adas (Fennel)

Pokok Adas (fennel)
 Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut . Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. 
 Ia juga dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.


Herba dalam Peppermint Ginger Plus
Cekur Manis (Anise)

Cekur Manis (Anise)
❤ Digunakan oleh orang-orang Mesir Purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan ketika haid, batuk dan kahak.
 Merngsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa.
 Melegakan haba dimusim panas dan lembap. 
 Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

In sha Allah, Nadia ada buat COD sekitar bandar Kuantan dan kawasan sekitar dengannya.. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan COD yang Nadia sediakan dan harga yang berpatutan.

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Korang teramat-amat dialukan untuk join famili Shaklee Nadia untuk menjana duit tambahan. 
KLIK SINI untuk extra info join Shaklee.

Pengedar Shaklee Kuantan

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  
Pengedar Shaklee Kuantan


GLA Complex Shaklee bukan untuk golongan muda sahaja..!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA boleh diambil oleh wanita & lelaki mengikut keadaan.

Testimoni GLA Complex Shaklee
Testimoni Penggemar Tegar GLA Complex Shaklee

☆EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO di anggap sebagai nutrien macam DHA, EPA dan lain-lain. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.

☆Dalam minyak primrose ini mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah kewanitaan. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Jom kita tengok kebaikan dan khasiat serta GLA Complex  ini :

▶ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
▶ Membantu meningkatkan kesuburan
▶ Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
▶ Membantu dalam menangani menopause
▶ Menguatkan kuku dan rambut
▶ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
▶ Membantu menangani ekzema
▶ Melegakan simptom akibat artritis reumatid
▶ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
▶ Menguatkan imuniti tubuh
▶ Memperlahankan proses penuaan
▶ Mengurangkan blood-dot yang boleh menyebabkan serangan jantung
▶ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
▶ Mengawal kolestrol
▶ Untuk fungsi saraf
▶ Mengurangkan kesakitan senggugut

Bayangkan.. Puan Rosnah yang dalam usia 50++ pun amalkan GLA Shaklee ni.. apatah kita yang muda yang sering mengamalkan cara hidup tidak sihat. Kenapa tidak sihat..? Pengambilan corak pemakanan seharian kita telah mengolongkan kita dalam kategori yang tidak sihat. Kita harus mengambil suplimen untuk seimbangkan tahap kesihatan kita.

In sha Allah, Nadia ada buat COD sekitar bandar Kuantan dan kawasan sekitar dengannya.. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan COD yang Nadia sediakan dan harga yang berpatutan.

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Korang teramat-amat dialukan untuk join famili Shaklee Nadia untuk menjana duit tambahan. 
KLIK SINI untuk extra info join Shaklee.

Pengedar Shaklee Kuantan

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  
Pengedar Shaklee Kuantan

Pengalaman Sendiri - Herbal Blend Multipurpose Cream

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Entry hari ni, Nadia just nak bercerita sendiri tentang pengalaman Nadia bila guna sendiri produk-produk Shaklee. So, pengalaman Nadia ni bukan rekaan yea.. luahan sendiri dan hasil yang Nadia dapat bila menggunakan semua product Shaklee yang Nadia guna..

HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM

===================================

Serius berhantu losyen nih ..Kalau restock cecepat jer habis. KeKadang ada yang beli 2-3 tiub terus. Mandi losyen ke eh korang nih? ^__^ Meh Nadia share sikit pasal losyen ni dan pengalaman sendiri menggunakannya.

❤ tidak panas
❤ tidak melekit
❤ tiada paraben
❤ sesuai untuk kegunaan semua termasuk 
❤ baik untuk bayi, dewasa dan warga tua

HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM Shaklee Kuantan
Hanya RM27.50 bertahan 4-6bulan

Ada lagi tau kelebihan krim hottt ni...jom.. sambung baca lagi.. 

❤ Dapat bantu menyelesaikan masalah ruam lampin/ruam panas anak. Bila anak2 ada biji gatal-gatal..korang boleh isi losyen ni lebih kerap. Kesannya dapat dilihat dengan cepat hilang. Nadia belum ada anak tapi Nadia selalu mintak adik isikan untuk anak buah yang selalu naik ruam kat badan. 

❤ Nadia ni kalau buat kerja..boleh dikategorikan dalam kategori berhati-hati jugak la..tapi kalau dah nak kena..tak boleh nak elak dah. Jadi bila terkena minyak panas ke, terkena iron ke masa gosok baju tu..cecepattt letak.. Alhamdulillah dengan izin Allah tak melarat.

Nadia memang kerap buat kerja luar opis sekarang ni.. dengan cuaca yang agak panas, memang kerap berpeluh. Tapi takpe.. bila berpeluh tu tandanya badan kita dalam kategori sihat.. tapi yang Nadia tak tahan bila habis semua pelipat di badan-badan Nadia, naik bintik-bintik merah dan pedih.. ni berlaku sebab kat dalam store kotor dan berhabuk.. campur pulak peluh.. bintik-bintik merah memang cepat melarat pada pelipat di badan Nadia. Memang Nadia selalu simpan losyen ni.. gak-agak pedih pada pelipat, Nadia lap bersih-bersih dan cepat-cepat sapu nipis losyen ni.. Alhamdulillah dengan izin Allah tak melarat. 2-3 hari je kering.. tak percaya..?? Jom try..

❤ Kulit kering. Sekarang ni cuaca memang panas. Tambah kulit pun makin kering. Tak selesa kalau kulit menggerutu jer. Nak2 bahagian tumit kaki. Paling cepat merekah.. Malu kat husband dan orang sekeliling..jadi bila letak losyen ni takdela kering sangat..tumit pun lembut ajer. Otomatik hilang tumit merekah  ^__^

❤ Nadia suka letak kat muka.biasa akan pakai setiap malam sebelum tidur. Haaa,jangan tak tahu.. Nadia juga pakai kat bibir.. Biar bibir nampak lembap selalu... Heehehe

❤ Kalau sebu perut ke..senak ke..tak pandang dah minyak lain.. Memang cepat-cepat urutkan pakai losyen ni jer. sejuk.. Best!

Banyak lagi sebenarnya losyen ni.. Boleh pudarkan/kecutkan jerawat dan lain-lain. Nak tau kena try sendiri. 1 tiub rm 27.50 sahaja dan memang bertahan lama asalkan korang simpan losyen ni baik-baik dan jangan biarkan ia cair.. Kalau cair bukan tak boleh guna dah.. tapi kesan dia memang lambat..

In sha Allah, Nadia ada buat COD sekitar bandar Kuantan dan kawasan sekitar dengannya.. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan COD yang Nadia sediakan dan harga yang berpatutan.

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Korang teramat-amat dialukan untuk join famili Shaklee Nadia untuk menjana duit tambahan. 
KLIK SINI untuk extra info join Shaklee.

Pengedar Shaklee Kuantan

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  
 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png