Slip Disc..? In sha Allah.. Shaklee mampu bantu anda..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
 
Produk Shaklee Untuk Slipped Disc

Slipped Disc juga dikenali sebagai PID (prolapsed interverterbral disc). Slipped disc merupakan pengalihan nucleus pulposes dari lokasi normal yang duduk di pertengahan disk. Ini boleh menyebabkan anggota badan menjadi kebas/ lemah.

Slipped disc pada tulang belakang adalah salah satu diagnosa utama di kalangan pesakit sakit tulang belakang. Sebab- sebab slipped disc di tulang belakang mungkin berpunca dari proses penuaan pada disk tulang belakang yang mengalami factor mekanikal, trauma, nutrient dan genetik. Sakit belakang boleh diklasifikasi kepada peringkat akut, kronik dan berulang (recurrent). 

Sakit akut pada amnya terjadi selepas :
 • bersin,
 • batuk kuat,
 • mencangkung untuk lama,
 • apabila angkat sesuatu barang dari lantai (lebih lagi jika barang itu berat).
Sakit belakang yang di alami berpunca daripada :
 • Perubahan kepada disc
 • Kecederaan otot
 • Postur tidak betul
 • Patah tulang belakang (jarang)
 • Kelemahan otot stabiliti
Gejala-gejala Slipped dics
 • sakit belakang
 • sindrom sciatica (rasa sakit, lemah dan kebas pada bahagian belakang anggota bawah)
 • Cauda equina syndrome ( kegagalan mengawal air besar atau air kencing)
Slip disc atau sakit belakang boleh dirawat melalui rawatan fisioterapi. Melalui rawatan fisioterapi, ia dapat mengurangkan sakit dan dapat menguatkan otot belakang dan abdominal. Rawatan fisioterapi jugak mampu membantu mengekalkan dan meningkatkan kembali julat pergerakan badan. Selain itu, fisioterapi dapat membantu pesakit dapat melakukan aktiviti seharian secara maksimum tanpa rasa sakit. Selain itu, pesakit slip disc digalakkan untuk mengamalkan pengambilan suplimen agar dapat membantu sembuh dengan segera.

Supplemen Shaklee untuk masalah Slipped Disc adalah :

1. OSTEMATRIX - Sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligament. Istimewanya Ostematrix dari Shaklee ni telah dilengkapi dengan magnesium dan Vitamin D. Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang. Vitamin D merangsang penyerapan kalsium dengan optimum.

2. OMEGA GUARD - Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi. Bertindak sebagai pelincir pada sendi.

3. VIVIX™ -Merupakan agen anti penuaan di mana menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan menyokong kesihatan menyeluruh. VIVIX merupakan formulasi TERUNGGUL dari Shaklee yang membantu kesihatan dengan 4 mekanisme tindakan. Ia juga memperbaiki sel seawal peringkat DNA lagi.

Cegah sebelum ia merebak makin teruk. Jangan terlalu sayangkan duit kita dan biarkan badan kita merana. In Sha Allah dengan berkat rawatan fisioterapi dan pengambilan suplemen berterusan mampu bantu kita dari semakin parah slip disc. Usaha dan tawakal.

Kalau ada yang berminat nak dapatkan Set Slip Disc Shaklee, korang boleh klik "Order Now" dan terus hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin. Atau korang boleh hubungi nadia terus untuk buat pembelian dan dapatkan diskaun lagi..

In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)


**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

 
Terima kasih atas sokongan semua ^__^

..Your Trusted SID..
©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

 

No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png