Ostematrix
Apakah Ostematrix..??

  Entry kali ni, nadia nak cerita apakah itu Ostematrix? Sering kita dengar orng sebut Ostematrix tapi lansung tak tau apa benda ostematrix. Jom.. nadia share ilmu sikit tentang ostematrix ni.. Hope kita dapat kongsi ilmu bersama.. ~Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi Kalsium, Magnesium dan Vitamin D yang telah diuji secara klinikal dan ianya mudah di telan. 

Kalsium 
~Bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium
~Penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D 
~Penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


Kenapa Ostematrix Shaklee?
- 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber semulajadi yang pekat dan mudah diserap
- 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan mereka
-400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium.
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

♥  Noor Maizatulnadia Bt Mohd Reza 
ID Shaklee : 988003
sms/whatsApp: 012-9092253
Emel : maiza23chuby@gmail.com 
       ( sila ADD FRIEND utk info terkini )


No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png