Kesimpulan Simple tentang B-Complex Shaklee..

Assalamualaikum Lovers, 
Hmm.. hari ni Nadia tak nak cerita panjang.. Just nak korang tau je.. yang b-complex Shaklee ni memang ohhsem..!! Nama pun mula dari B kan.. so, banyak ler kandungan "kaitan" B dalam vitamin ni.. Yang penting B ni bukan bagi aura -ve tau,.. tapi B+ yang terlalu banyak dan baiiiikkkk untuk kita.. Bukan B fo "BAD" tapi B for "BAIK.."

B complex Shaklee 
~ B1 (Thiamin) - 'The Moral Vitamin' penting untuk sistem saraf dan mood.
~ B2 (Riboflavin) - Penting untuk menukarkan makanan kepada tenaga.
~ B3 (Niacin) - Penting untuk sistem saraf dan membantu menurunkan paras kolestrol.
~ B5 (Pantothenic acid) - penting untuk membekalkan tenaga dan meningkatkan fungsi sistem imun.
~ B6 (Pyridoxine) - 'Woman Vitamin' penting untuk sistem peranakan wanita, meningkatkan tenaga dan sistem saraf.
~ B12 (Cobalamin) - penting untuk pertumbuhan, pembentukkan sel darah merah dan sistem saraf.
~ Biotin - penting untuk mencegah uban pramatang, rambut gugur dan kulit yang sihat.
~ Folic Acid - penting pembentukkan sel darah, DNA dan fungsi saraf.

Banyakkan kelebihan B-Complex Shaklee ni! Satu pelaburan yang bijak!

Sebotol RM53.00 ada 120 biji... untukk.... E.M.P.A.T bulan tau... Nadia ulang 4bulan.. jimatkan..?

Nadia sudah....Korang bila lagi? Sayangi tulang korang yea.. kita bukan nak jadi wanita superb unyuk hari ni jea.. tapi hari2 akan datang (^_*)Jangan meragui B-complex Shaklee yea..

✔ DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
✔ TIADA KESAN SAMPINGAN
✔ SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

Lagi Kelebihan "Kalsium" yang ohsemmmm...!!


Assalamualaikum lovers...

Salam berhujung minggu semua.... Korang buatpe hujung2 minggu macam ni..?? Mesti ramai yang bersantai dengan famili kan.. berjogging.. berkelah.. apa jua korang Nadia harap korang semua sihat kerana sihat itu bahagia... :-)

Mood berkalsium hujung minggu nie.... nak share lagi ape kelebihan kalsium shaklee nie.. kalau nak tau lagi tentang Kalsium Shaklee yang ohsemm ni.. korang boleh tengok entry2 lepas tentang ostematrix yang Nadia pernah share sebelum ni..
Supplemen yang PENTING dan sangat-sangat Nadia syorkan terutama kepada wanita-wanita superb macam kita ni...

Apa kelebihan Ostematrix Shaklee ni? Kenapa Nadia kata Ostematrix Shaklee supplemen patut mutant miliki?  korang sentiasa minum susu..? Korang rasa cukup tak Kalsium seharian yang diperlukan oleh tubuh badan kita..?

Tahu tak yang Kalsium ni sangat-sangat penting. Macam dalam iklan susu Anlene tu osteoporosis. Tu antara sebab tak cukup Kalsium. Tambah-tambah wanita-wanita yang superb macam kita ni teramat sangat terdedah dengan Osteoporosis. 

Pernah dengar semut-semut? simpul biawak? Tu salah satu tanda kurang kalsium la tu! Info baru yang Nadia dapat,Kalsium ni boleh kurangkan 70% risiko GEMUK!! Wah!! Korang teruja tak dengan Kalsium? :D

Habis cerita! Banyak sangat kelebihan Ostematrix Shaklee ni. Antaranya:
✔ Membantu dalam proses pembakaran lemak.
✔ Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
✔ Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
✔ Memulihkan kekejangan, kebas – kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy).
✔ Meringankan stress – mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
✔ Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yang normal.
✔ Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
✔ Membantu kekal bertenaga dan bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian(terutama bagi mereka yang bekerja)
✔ Membantu masalah gastrik.
✔ Membantu dalam pengurusan badan
✔ Membantu dalam mengatasi sembelit.

Banyakkan kelebihan Ostematrix Shaklee ni! Satu pelaburan yang bijak!

Sebotol RM61.00 ada 120 biji...

Nadia sudah....Korang bila lagi? Sayangi tulang korang yea.. kita bukan nak jadi wanita superb unyuk hari ni jea.. tapi hari2 akan datang (^_*)Jangan meragui Ostematrix Shaklee yea..

✔ DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
✔ TIADA KESAN SAMPINGAN
✔ SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

Tubuh Badan Perlu Detox atau Nyahtoksin

Tubuh Badan Perlu Detox atau Nyahtoksin

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera semua..


hmm.. lama jugak rasanya Nadia tak berkongsi cerita kan.. So,hari nie Nadia nak cerita tentang DETOX@Nyahtoksin. Nadia nak tanya pernah dengar tak pasal
 DETOX ? Kalau ada yang pernah sila angkat tangan.. hehehe..
Ramai menyebut-nyebut pasal
 DETOX atau dalam bahasa kita dipanggil NYAHTOKSIN. 
Detox pun ada pelbagai jenis. Nadia pun ada buat detox semulajadi tau.. Selain dari mengamalkan suplimen detox Shaklee.. Setiap malam Nadia akan buat dan masukkan dalam peti untuk sejukkan dan minum keesokkan harinya.. kesannya memang terbaik la.. memang best tau berdetox ni.. First, Nadia rasa lawas je dan terasa perut slim gituuu.. hehehe.. (perasan jek Nadia ni).. Jom try buat detox semulajadi selain mencuba suplimen. Hanya Lemon dan timun, adakalanya Nadia tambah daun pudina.

Apa sebenarnya 
DETOX ni ye?

Secara normal, hari-hari badan kita akan menyingkirkan toksin melalui peluh, najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari badan adalah perlu bagi bagi memastikan tubuh badan kita berfungsi secara normal.
--------------------------------
Dari mana datang toksin?
--------------------------------
Toksin pada badan kita datang samada dari persekitaran atau dari dalam badan kita sendiri. Ia masuk ke dalam badan melalui macam-macam cara seperti :

UDARA :
udara yang mengandungi asap, bahan kimia, racun dan bahan cemar lain disedut masuk ke dalam badan

MAKANAN/ MINUMAN : makanan atau minuman yang tidak bersih atau dimasak mungkin mengandungi sisa racun, bahan kimia dan sebagainya.

UBATAN : Ubatan sintetik dan vaksin juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan.

RADIASI : pendedahan terhadap sinar x-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro

MAKANAN TIDAK HADAM : makanan yang tidak hadam dan tinggal akan usus akan mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh anda dari dalam

DEHIDRASI dan MALNUTRISI :
kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem imun dan saraf yang meracuni sistem manusia
 
---------------------------------------
Tanda-tanda anda perlu DETOX
----------------------------------------
~Masalah penghadaman
~Sembelit
~Sakit kepala
~Jerawat
~Penuaan pra-matang
~Letih
~Berat badan berlebihan
~Insomnia

----------------------------------------
Cara & Langkah-langkah DETOX
----------------------------------------

Bagi membersihkan tubuh dari toksin secara semulajadi, dicadangkan supaya kita mengikuti langkah berikut :

1. PUASA - rehatkan sistem badan, puasa dapat membantu proses detox

2. DETOX hati - rangsang hati anda untuk membuang toksin yang terkumpul dengan cara mengurangkan pengambilan kaffein, alkohol, garam, gula, makanan diproses dan sbagainya. Pengambilan sesetengah herba seperti teh hijau, bawang putih, kunyit, sayuran seperti brokoli dan artichoke, cendawan reishi, milk thistle, dandelion root dan sebagainya

3. DETOX Sistem Penghadaman - ambil makanan yang tinggi serat (fiber) seperti sayuran dan buahan segar, gandum, oat, alfalfa, jus limau dan buahan berries.

4. DETOX melalui kulit - minum air yang ditapis lebih banyak dari biasa, lakukan senaman secara teratur bagi menggalakkan pengeluaran peluh, nikmati sauna dan mandian wap 2-3 kali seminggu.

5. MAKANAN BERKHASIAT - setelah melalui proses detox, kawal pemakanan anda dengam mengambil makanan yang berkhasiat, mengambil makanan tambahan dan vitamin dan menggunakan sistem penapis air yang baik.

Korang boleh jugak memilih produk Shaklee untuk DETOX...

------------------------------ 
DETOX dengan SHAKLEE!
------------------------------

Shaklee mencadangkan pengambilan beberapa rangkaian produknya untuk membantu proses detox bagi melancarkan proses membuang toksin dan bahan buangan. Berikut adalah rangkaian produk untuk anda : 

1. Alfalfa Complex (Detox seluruh tubuh) : Herba yang kaya dengan pelabagai nutrisi dan digelar 'Raja Segla Tumbuhan'. Membantu proses detox hati, darah dan usus. Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.

2. DTX Complex (Detox hati) : Campuran 6 herba yang terkenal dalam kesihatan hati iaitu biji benih milk thistle, kunyit, artichoke, cendawan Reishi, dandelion dan biji benih schizandra chinensis. Membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detox hati, melindungi hati dari toksin dan merawat masalah hati

3. Garlic (Detox darah) : dibuat dari bawang putih premium yang dirumus bersama ekstrak herba rosemary & spearmint. Membantu meningkatkan sistem penghadaman, mengeluarkan logam berat dari dalam darah, antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun tubuh

4. Herblax (Detox usus) : Gabungan 9 herba semualajadi - daun alfalfa, daun jati cina (senna), biji adas manis cina (anise seed), bunga mallow biru (Blue malva), kulit kayu buckthorn, akar likoris, biiji jintan manis (fennel), akar rhubarb & akar Culver's. Membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus & melegakan sembelit.

-------------------------------
Bila waktu terbaik detox?
-------------------------------
Sebenarnya kita boleh melakukan detox pada bila-bila masa. Badan kita bukan kereta yang perlu ada jadual penyelenggaraan. Cuma yang penting, bila badan rasa tidak selesa, dan timbul simptom-simptom seperti sakit kepala, berat badan berlebihan, tidak hadam, keletihan, sukar tidur dan jerawat - mungkin kita perlukan detox. Pakar nutrisi mencadangkan supaya seorang individu dewasa melakukan detox menyeluruh sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi, sebaiknya anda lakukan mengikut keperluan.

Menurut Dr. Juliet Tien, pakar dalam bidang ini - jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi, disarankan anda melakukanny selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang. Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari yis dan parasit banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan.

Jangan tunggu lagi, jom detox sekarang!
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.

Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

Diet Atkins

Berhati-hati Jika Anda Nak Kurus Dengan Diet Atkins. Diet Atkins Bahaya!
Semua orang (lebih-lebih lagi wanita) mesti nak kurus. Kalau bukan sebab bila gemuk tak cantik pun, sekurang-kurangnya nak kurus untuk kekalkan tahap kesihatan. Bila gemuk mulalah naik tangga pun semput, jalan dari parking ke pejabat pun mengah. Waktu rehat, scroll facebook terbaca testimoni kurus dengan diet atkins. Mulalah teruja. Balik kerja terus singgah Giant untuk shopping ayam, telur, keju, mayonis, sosej, daging burger dan banyak lagi makanan protein tanpa kaji pun apa sebenarnya diet Atkins.
Apa Itu Diet Atkins?
Diet Atkins diperkenalkan oleh Dr. Robert C Atkins sejak tahun 1970an lagi. Diet Atkins merupakan corak pemakanan tinggi protein & rendah karbohidrat yang diamalkan oleh golongan yang hendak menurunkan berat badan. Apabila kurang mengambil karbohidrat seperti nasi, roti, kentang dan minuman bergula, badan akan mula membakar lemak untuk dijadikan tenaga. Ini bermakna badan akan mula mengecil.

Ramai yang tidak berjaya menurunkan berat badan dengan diet rendah lemak (low-fat diet) kerana walaupun mengurangkan pengambilan makanan berlemak, mereka cenderung untuk makan roti dan kentang berlebihan. Pengamal diet rendah lemak juga biasanya mengambil banyak minuman jus buah.

Jika berjaya turunkan berat pun, ramai yang tidak dapat menjaga pola pemakanan mereka selamanya. Hal ini akan menyebabkan badan cenderung untuk menambah berat badan semula.
Menurut kajian Dr. Atkins, diet Atkins ni adalah diet yang paling berjaya diamalkan oleh ramai penduduk dunia.

Diet Tinggi Kolesterol!
Bahayanya. Tak boleh ambil karbo, tak boleh ambil buah. Protein semata-mata ke? Habislah kolesterol naik mencanak-canak. Sebenarnya bukanlah tak boleh makan karbo langsun. Boleh, tapi dihadkan hanya 20g karbo sehari semasa proses Induction.

Dalam Diet Atikins, ada 4 Fasa Utama yang diperkenalkan oleh Atkins Nutritional Approach (ANA)
1. FASA 1 – Induction
2. FASA 2 – On-going Weight Loss
3. FASA 3 – Pre-maintenance
4. FASA 4 – Lifetime Maintenance

Jika anda berminat untuk mengamalkan Diet Atkins, anda mesti dapatkan info yang betul dan membaca dulu perihal Diet Atkins ni tau. Jangan ikut-ikut je.

Perkara Asas Yang Anda Perlu Tahu Tentang Diet Atkins
Kita perlu ikut step by step dari Fasa 1 hingga Fasa 4. Tak boleh skip atau biasa mereka panggil cheating. Kena buat induction sekurang-kurangnya 2 minggu, dan boleh teruskan sehingga 6 bulan (ada jugak yang induction 2 tahun). Jangan tipu-tipu atau curi-curi makan karbo, hehe nak tipu pun boleh tapi tak de maknanya lah diet kalau macam tu.

ELAKKAN INI SELAMA 2 MINGGU INDUCTION :
Elak makan nasi, mi, bihun, kue toew, laksa, spagetti, fetucini, dan yang seangkatan dengannyaElakkan roti – semua jenis roti tak kiralah roti serat, roti manis, roti putih. Semua roti tak boleh.Elakkan buah-buahan (lepas 2 minggu baru boleh makan, tu pun kena beroada-pada dan pilih buah yang rendah karbo)Elakkan gula – segala jenis gula adalah tak boleh sama sekaliElak minuman bergula – air manis, air gas apatah lagi, jus buah dan segala yang berkaitan dengannyaElakkan MAKANAN PROSES – kicap, sos, sosej, nugget dan sebagainyaElak makan jajan – diet apa2 pun memang tak bagus makan jajan ni.Elak makanan bertepung – kek, pastri, kuih-muih

AMBIL BANYAK INI :
Air masak – 1L air masak untuk setiap 25kgSayur – makan banyak sayuran untuk sumber vitamin dan serat. Lagi hijau lagi bagus macam bayam, sawi, salad, timun dll. Kurangkan makan lobak merah.Ayam & burung-burungan – semua boleh makan. Bakar, goreng, rebus, cuma elakkan masak bersama tepung, sos, kicap dan bahan-bahan proses yang lain. Gunakan rempah semulajadi.Daging – semua yang HALAL, boleh dimakan. Sama macam ayam, masak dengan bahan semulajadi sahaja. NO PROCESS FOOD walaupun kicap ok.Keju & mayonis – periksa label dahulu. Kira kandungan karbo bagi setiap hidangan. Sehari tak boleh lebih 20g karbo.Telur – ini makanan ruji Diet Atkins. Masaklah macam mana pun, selagi tanpa bahan proses, tanpa karbo tambahan.Ambil makanan tambahan atau vitamin untuk mencukupkan nutrisi seharian supaya badan kekal cergas.

Macam mana? Berani Nak Teruskan Niat Ber-Diet Atkins?
Menyelerakan tak?
Pilihan di tangan anda. Paling penting DISIPLIN. Segala makneka jenis diet pun kalau kita tak berdisiplin, ke laut jugak jawapannya. Pastikan anda kaji dan gali ilmu dulu sebelum ikut mana-mana plan diet.
Anda boleh hubungi saya untuk pelan diet sihat dan selamat. Untuk kekal sihat dan lebih cepat membakar lemak, anda boleh pair-kan diet anda dengan Set Kurus Shaklee ni. Paling best, tak akan ada kulit menggeleber bila dah kurus nanti.

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

Set Kesihatan Optimum Shaklee

Set Kesihatan Optimum Shaklee
Semakin hari dunia semakin maju. Pergerakan manusia juga semakin laju. Dalam mengejar kemajuan dan kelajuan itu, adakah kita masih menitik beratkan tentang kesihatan optimum tubuh badan kita? Kesihatan bukan pilihan, ia sepatutnya menjadi kemestian bagi semua orang termasuk your truly. Bagaimana menjaga kesihatan ditahap optimum? Adakah pengambilan makanan harian kita cukup dengan segala nutrien, vitamin dan mineral yang diperlukan badan? Atau adakah kita 'perah' segala yang tubuh badan kita ada untuk tampung keperluan nutrien seharian?
Untuk memenuhi keperluan vitamin dan mineral dalam badan kita, Shaklee ada Set Kesihatan Optimum yang terdiri dariada Vitalea, B Complex dan Vitamin C. Ketiga-tiga vitamin ini merupakan vitamin asas yang memang diperlukan oleh tubuh badan kita secara harian. Jom tengok details pasal Set Kesihatan Optimum ni.

VITALEA
mengandungi 12 vitamin & 9 mineral yang lengkap untuk keperluan tubuh sehariansebagai penambahan tenaga segera, kecergasan tubuh, kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam pembelajaran atau kerja seharian.penting kepada kanak-kanak dan remaja sedang membesarsangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon.melindungi organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

B Complex
menukarkan gula kepada tenagamembantu mengatasi stressmembantu cegah kelesuan, keletihanmenjaga kesihatan emosi. Membantu legakan urat saraf.membantu mengurangkan sembelitmencegah anemia

Vitamin C
Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.Membantu dalam penyerapan zat besi.Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegarkan tisu dalam badanMembantu dalam proses pemulihan seperti pemulihan luka.Menjaga ketahanan badan semaada dari luaran mahupun dalaman.Mengelak jangkitan seperti selesema

Set Kesihatan Optimum ni memang membantu sesiapa yang nak jaga kesihatan. Kita yang sihat ni memang perlukan suplemen vitamin untuk menampung lohong – lohong kosong yang terdapat dalam tubuh. Jika anda mempunyai sebarang penyakit sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

Cara Untuk Lebih Murah Rezeki

Assalamualaikum lovers..

Kehidupan kita sebagai manusia tak pernah jauh dari duit/keuntungan/kekayaan dan sebagai.Kerana ini yang dikatakan sebagai rezeki.Kerja keluar pukul 6-7pagi balik malam...kerja bersungguh-sungguh sampai kekadang lupa dan alpa dengan suruhannya.Pernah tak korang rasa dengan gaji yang ada tapi masih rasa tak mencukupi?Yeap itulah namanya keberkatan.Gaji yang kita perolehi tidak mendapat keberkatannya darinya.

Macam mana nak dapatkan keberkatan?Jom baca ni.Nak berkongsi serba sedikit.

1. Bersedekah
Bila kita bersedekah walaupun dalam kadar yang kecil,insyaallah akan melimpah ruah Allah balas.Kerana bersedekah juga mengundang rahmat Allah untuk membuka pintu 
    rezeki kita.

2.Bangun pagi 
Seeloknya selepas menunaikan solat subuh tidak sambung untuk tidur sebaliknya       melakukan sebarang aktiviti.Itu lah amalan yang berkat.

3. Berbuat baik dan menolong org yang lemah
Sentiasa berbuat baik samada dengan kanak-kanak,fakir miskin,orang tua dan semua orang.Kerana mereka akan mendoakan kesejahteraan kita.Tak rugi kalau kita berbuat baik dengan semua org,cuma berpada-pada sahaja.

4. Sempatkan diri untuk menunaikan kewajipan
Sesibuk mana kita,luangkan beberapa minit untuk menunaikan kewajipan kita sebagai orang islam.Allah akan sentiasa membukakan hati kekayaan dan menutup kefakiran.Disamping kita meminta dan memohon kepadanya.

5. Beristighfar
Istighfar ni sebenarnya adalah rintihan atau pon pengakuan dosa-dosa yang pernah kita buat di depan Allah.Insya allah ia menjadi sebab Allah untuk memperkenankan doa hambanya.Ada satu hadis yang mengatakan "Barang siapa memperbanyakkan istighfar maka Allah akan menghapuskan segala kedukaannya,menyelesaikan segala masalahnya dan memberikan rezeki dari arah yang tidak disangka".Seeloknya beristighfar selepas solat.

6. Sentiasa mengingati Allah
Kalau kita dalam masalah,bila mendekatkan diri kepadanya,mengingatinya.Membuatkan hati kita semakin tenang dan tenteram.Dengan membaca Al Quran insya allah semuanya dipermudahkan.

7. Mengamalkan zikir
Asma'ul Husna baik dijadikan sebagai zikir harian disamping dapat menenangkan,menjernihkan,melunakkan hati.Kerana apabila kita berzikir ia mempunyai banyak fadhilatnya.

8. Perbanyakkan membaca Al-Quran
Seeloknya setiap hari mendengar atau membaca al-quran.Antara satu surah yang perlu dijadikan amalan adalah Surah Waqiah.Untuk memurahkan rezeki.Insya allah

9. Solat Dhuha
Waktu solat dhuha ni dibuat saat orang lain sibuk bekerja,kita cuba ambil beberapa minit untk melakukan Dhuha.

"wahai anak adam,jangan sesekali engkau malas untuk mengerjakan 4 rakaat pada waktu permulaan siang.Nanti pasti akan ku cukupkan keperluanmu pada petang harinya"

10. Bersyukur kepada Allah 
Sentiasa mengakui dan mensyukuri segala pemberian ini dari Allah.
 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png