Pencarian Bloglist Sesi July 2016 By Aisyah Nyais

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ  
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Salam 19 Ramadhan.. Aish.. cepat jekan masa berlalu.. sedar tak sedar nak masuk 10 terakhir Ramadhan dah pun.. semoga kita mendapat rahmat dalam 10Ramadhan terakhir ni.. in sha Allah.. 

Hari ni nadia nak ajak korang semua join "Pencarian Bloglist Sesi July 2016 By Aisyah Nyais 24/06/2016 - 30/06/2016". Kalau ada rezeki Ramadhan, In sha Allah tersenarai la kita dalam best bloglist member blogger kita ni. 
Syarat join segmen ni pun senang je.. Nadia paling suka kalau syarat-syarat simple macam ni.. Meh tengok sikit syarat dia.. 
  • Wajib follow blog Aisyah Nyais. Nadia dah lama jadi follower beliau. (^__*)
  • Buat entry mengenai pencarian ni dan letak banner berlink kan entry beliau.
  • Tajuk entry "Pencarian Bloglist Sesi July 2016 By Aisyah Nyais''
  • Tinggalkan link entry korang di comment entry beliau.
  • Wajib tag dua kengkawan blogger kita yang lain.
Nadia tag : 
Kak Liza Mustafa 
Nira Nazri

Good luck all....!!
Terima kasih jenjalan blog nadia... (^__^)

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

Masker Vitamin C


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Malam ni malam nadia free sikit.. takde COD sekitar Kuantan.. So, boleh la bercinta dengan encik A Merah menyala ni (laptop nadia) hehehehe.. ^__^


Takmo bebel panjang-panjang, malam ni Nadia nak share tpis sikit. Ramai jugak customer atau kawan blogger nadia yang amalkan Vitamin C Shaklee ni. Ramai yang tau Vitamin C hanya boleh dimakan je.. TAPI ramai jugak yang taktau Vitamin C boleh dijadikan masker semulajadi.. bukan setakat untuk dimakan je, 


Korang teruja tak dengar Vitamin C boleh dibuat masker..?? Boleh makan, boleh dibuat masker..! Aish.. huntung nyer laa... dah la sebotol ada 180 biji yang boleh bertahan sampai 6 bulan.. murah pulak tu... aisy.. tersangat beruntung... Sesiapa yang belum ada Vitamin C tu, boleh ler roger nadia cepat-cepat k..


Hari tu, nadia ada share Masker semulajadi ESP + Vitamin E, so, malam ni Nadia share pulak yea cara mudah nak buat masker dari vitamin C Shaklee =) 

Masker vitamin c
Gambar Ehsan : aamiilham.blogspot.my

CARA-CARA MEMBUAT MASKER VITAMIN C
  1. Patahkan vit c kepada 2 bahagian
  2. Ambil 1 ( lagi 1 bahagian simpan untuk hari lain )
  3. Hancurkan dalam piring
  4. Masukkan 1 sudu air
  5. Biarkan dahulu dalam 3 hingga 5 minit sampai kembang
  6. Sapukan pada muka yg telah dicuci dan kering
  7. Sapu seluruh muka
  8. Biar hingga kering ( 20 - 30 minit )
  9. Bilas dengan air bersih

KELEBIHAN MASKER VITAMIN C SHAKLEE :
  • Meransang penghasilan kolagen dari dalam kulit
  • Menegangkan kulit muka
  • Mengecutkan jerawat
  • Mencerahkan muka
  • Menyegarkan wajah


Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)


SyafakAllah... Sakit itu penghapus dosa...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Salam 16 Ramadhan.. Syukur Alhamdulillah di berikan kesempatan berpuasa sehingga detik ni. Allah takkan uji seseorang diluar kemampuan kita.. Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Pagi ni, Nadia lansung tak sedar sahur, sedar je jam dah tunujuk pukul 6.15am. Hambik kau.. Siap-siap, solat.. terus datang keje. Dah masuk opis baru nak kalut pegang HP. Jam kunci.. apa yang tak kena taktau ler.. boleh pulak tak sedar lansung..
Allah.. pagi ni nadia dapat berita yang pakchaq (ayah sedara) nadia dikejarkan ke hospital akibat tak sedar diri lebih dari 24jam. Call makchaq (mak sedara) lansung taktau nak cakap camna. Call mak.. mak yang ceritakan segalanya. Nadia titipkan doa dari jauh semoga pakchaq kembali sembuh. Doc cakap pakchaq kena operate sebab tekanan darah terlalu tinggi dan air dah nak menguasai dalam otak. Nadia tak tau sebabnya. Semoga pakchaq kuat tabah menghadapi ujian Allah ni. Sesungguhnya sakit itu penghapus segala dosa. Allah tau yang terbaik buat pakchaq. 
SyafakAllah.. sakit itu penghapus dosa
Ehsan : ILUVISLAM
SyafakaAllah pakchaq. In Sha Allah.. along sentiasa titipkan doa dan hadiahkan ayat-ayah suci buat Pakchaq. Sabar tempuhi segala ujian Allah. Semoga dengan apa yang teradi ini buat kita makin dekat dengan Allah. Allah lebih mengetahui segalanya. Allah masih sayangkan kita.. Allah sentiasa nak kita berdamping dengan-Nya. 
Buat kengkawan blogger.. nadia mohon doakan semoga pakchaq nadia cepat sembuh.. sihat seperti sedia kala.. 

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

 

Hadiah Hari Bapa : Hindari Bahaya Darah Tinggi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Setiap tahun pasti tertunggu tibanya June kan.. Mana taknya, ramai yang menanti untuk menyambut hari bapa bersama-sama ayah tercinta. Nadia beruntung, hari bapa dekat-dekat je dengan besday abah. Tak payah pening-pening nak sambut 3-4kali. 

Korang dah cari hadiah untuk abah korang..? Kalau ada yang belum, mai nadia nak cadangkan korang belikan hadiah suplemen buat abah tercinta. Yelah, hadiah ni pun bermakna tau. Sihatkan abah besar pahalanya. Sekurang-kurangnya kita dapat jaga kebajikan abah walaupun kita sebumbung dengan abah. Pastikan abah jauh dari penyakit membunuh dalam diam. 

Tau tak penyakit membunuh dalam diam tu apa..? Penyakit membunuh dalam diam itu adalah penyakit darah tinggi. Kita takkan sedar tentang tekanan darah kita setiap hari melainkan kita check setiap hari mengguna mesin khas tekanan darah yang bukan dimiliki oleh setiap orang. Tau tak berapa tekanan darah normal manusia..?

Bacaan tekanan darah
Ehsan GOOGLE

Darah tinggi ni merupakan satu penyakit yang merbahaya tau. Kekadang tu ramai yang tak perasan mereka adalah penghidap darah tinggi. Jika korang nak tahu, penyakit darah tinggi ni boleh membawa kepada banyak komplikasi. Antaranya ialah

  • Komplikasi pada otak
  • Serangan Stroke/Angin Ahmar atau Stroke ringan dan sementara (Transient Ischaemic Attack)
  • Penyakit jantung seperti Penyakit Jantung KoronariKegagalan Jantung KongestifLeft Ventricular Hypertrophy.
  • Komplikasi pada mata
  • Perdarahan dan kerosakan kepada kawasan yang sensitif dalam mata
  • Keadaan yang dikenali sebagai Hypertensive Retinopathy
  • Komplikasi pada buah pinggang
  • Kegagalan fungsi buah pinggang (paras serum kreatinin tinggi, Microalbuminuria, Proteinuria).
  • Peripheral vascular disease seperti Aneurysm
  • Kehilangan satu atau lebih denyut nadi
Banyak kan? gerun rasanya bila tengok banyak gila komplikasi akibat penyakit darah tinggi ni. So, jangan biarkan abah kita dibelenggu penyakit darah tinggi dalam diam ni. Bukan takat abah je tau, mak pun kena jugak amalkan supaya mak pun tak lekat darah tinggi dalam diam ni.. Bahaya....!!
So, korang wajib hadiahkan mak abah dengan set suplemen darah tinggi Shaklee ni.. Hadiahkan sempena pengorbanan mak abah besarkan kita. Apa la sangat beli suplemen dengan jasa mereka. Apakah Set Darah Tinggi Shaklee yang disyorkan?

Set Darah Tinggi Shaklee
Cadangan Set Darah Tinggi Shaklee

1. OmegaGuard
  • Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi (tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang.
  • Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia menunjukkan kebaikan Omega 3 merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.
  • Bertindak melancarkan saluran darah, membuang kolestrol. Kolestrol yang tidak terkawal menjadi bapa kepada penyakit darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.
2. Garlic Complex
  • Mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolestrol dan memelihara kesihatan selular.
  • Garlic Complex dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini merupakan antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
3. Ostematrix
  • Mengimbangi tekanan darah
  • Mengawal tekanan jantung
  • Kalsium, Magnesium, Phosforus, Vitamin D Formula Lengkap Seimbang. Antara peranan kalsium magnesium yang seimbang ialah akan menstabilkan degupan jantung, kalsium nutrien penting untuk otot dan tulang dan otot terbesar dan terpenting kita ialah jantung, so nampakkan kaitannya.
Kalau semua nak tau.. Set ni  harganya tak sampai RM300++ Kalau ada yang berminat nak dapatkan Set Darah Tinggi Shaklee, korang boleh klik "Order Now" dan terus hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin. Atau korang boleh hungi nadia terus untuk buat pembelian atau dapatkan diskaun lagi..


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

GiveAway by : Syazwani Mazlan

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Salam 11 Ramadhan, hari ni nadia nak ajak korang join Give Away by Syazwani Mazlan. Nadia suka terjah blog ni. Wana blog dia cantik sangat. Peberet colour nadia tu.. ala-ala pastel. Jom sama-sama kita join Giveaway yang Syazwani Mazlan anjurkan. Meriahkan lagi GA beliau. Nadia dah join.. korang bila lagi.. Jom kita eratkan hubungan sesama blogger.. 

Good Luck semua ^__^

Nadia dah join.. korang bila lagi.. Jom kita eratkan hubungan sesama blogger.. Good luck semua..! semoga ada rezeki kita..! Senang je nak join. 
Copy banner kat atas, buat simple entry then backlink balik kat owner GA.  
Senangkan.. jom join.. 

Good Luck semua ^__^


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*).

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.. Dah masuk 10 Ramadhan pun, sekejap je masa berlalukan.. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ni "Nadia Reza" nak ajak korang reramai join "Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza".

Syarat dan cara join "Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza" ni senang jea. Simple sangat-sangat..


1. Buat satu entry blog bertajuk "Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza".

2. Copy banner di atas dan"Backlink:" ke entry ni.

3. Letakkan pada bloglist korang. (^_^)

4. Follow dan Like :
❤️ Blog Nadia Reza 
❤️ Blog Nira Nazri 
❤️ Instagram : shaklee_nadia
❤️ FB Pages : Love Vitamin Love's

5. Jangan lupa tinggalkan komen pada ruang komen entry GA ni.


Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza
Hadiah Pemenang Pertama
Berupa barangan bernilai RM50

Hadiah Pemenang Kedua
Berupa barangan bernilai RM30

Pemenang Saguhati
Topup bernilai RM10

Tarikh Bermula Giveaway :
15 Jun 2016 (10 Ramadhan 1437)

Tarikh Tamat Giveaway :
11.59 malam 15 Julai 2016 (10 Syawal 1437)

Tarikh keputusan pemenang akan diumumkan pada :
Isnin / 18 Julai 2016 ( 13 Syawal 1437)

Terima Kasih Atas Sokongan Semua ^__^

Penangan Selsema.. Vitamin C heroku...!!!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Salam 5 Ramadhan

❤❤ SEGALANYA TENTANG VITAMIN C ❤❤ 


Vitamin C Shaklee Pengedar Shaklee Kuantan

Alhamdulillah.. 5 Ramadhan.. Syukur dengan segala nikmat Allah.. Masih dapat merasa nikmat Ramadhan tahun ni. Balik terawih semalam.. dalam hujan.. berlarian anak dalam hujan nak sampai ke rumah. Nikmatnya bulan Ramadhan ada hujan =) Sekurang-kurangnya dapat cuaca redup. Tapi yang tak tahannya pepagi ni, berkali-kali dah bersin. Mana tak nya, dah kena hujan semalam, konfirm pepagi ni selsema, dengan hidung tersumbatnya.. aduhai.. memang perit la.. Dugaan Ramadhan.. =)

Balik nanti lepas je berbuka nadia kena amik Vitamin C 2-3biji sehari cepat-cepat nak elakkan selsema melarat banyak hari sampai demam-demam nanti. Biasanya dalam masa sehari pun in sha Allah dah boleh hilang selsema ni.. Mujur ada Vitamin C Shaklee (>_<). Vitamin C bukan takat melegakan selsema semata-mata. Banyak lagi khasiat lain yang kita dapat dari Vitamin C. So, bebanyak la makan Vitamin C ni okeh..! Meh nadia sharekan sikit info kebaikan Vitamin C ni..

FUNGSI & MANFAAT VITAMIN C


Melawan Kanser
  • Salah satu fungsi Vitamin C adalah melawan kanser. Mereka yang memilih makanan yang sarat dengan Vitamin C seperti buah-buahan dan sayur-sayuran memiliki risiko lebih rendah terkena kanser payudara. Bahkan ada sumber mengatakan Vitamin C dapat dijadikan sebagai racun bagi sel-sel kanser tertentu.

Memperbaiki Kulit
  • Vitamin C mengandungi antioksidan yang sangat di perlukan oleh kulit,di mana antioksidan berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas yang tersimpan akibat terkena sinaran matahari.

Mencegah Diabetis
  • Vitamin C mampu untuk menurunkan kadar gula yang terdapat dalam tubuh dan dapat mencegah efek buruk daripada penyakit diabrtis pada penderitanya.

Mengawal Tekanan Darah
  • Tekanan darah tinggi merupakan penyakit yang sangat berbahaya dan boleh menyebabkan kematian pada orang yang menderitanya. Mengambil Vitamin C dengan dos yang di tetapkan secara rutin dapat mengawal tekanan darah dengan lebih baik.

Meningkatkan Mood
  • Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan perubahan psikologi. Peneliti dari McGill Universiti mengatakan bahawa pengambilan suplemen vitamin C (500mg dua kali sehari) mampu memperbaiki mood dan menghilangkan rasa gelisah.

Menurunkan Risiko Serangan Jantung 
  • Vitamin C dapat menghilangkan aterosklerosis yang berada di dalam jantung. Aterosklerosi adalah suatu keadaan di mana arteri jantung menebal dan dapat meningkatkan terjadinya serangan jantung kerana darah menjadi tidak lancar.

Kalau semua nak tau.. sebotol Vitamin C ni harganya tak sampai RM100++ dan paling best.. Vitamin C ada 180biji kapsul yang mampu bertahan sampai 6bulan. Bagi nadia memang teramat-amat jimat..! Tersangat berbaloi melabur duit untuk Vitamin C ni.

Kalau ada yang berminat nak dapatkan Vitamin C Shaklee, korang boleh klik "Order Now" dan terus hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin. Atau korang boleh hungi nadia terus untuk buat pembelian atau dapatkan diskaun lagi..


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

.

Set Kombo Kecantikkan Semulajadi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Salam 4 Ramadhan

Vitamin C + Vitamin E + B-Complex

3 kombo terbaik untuk kulit lebih sihat dan cantik berseri. Yang paling best boleh jadi masker ! Orang lelaki & perempuan boleh ambil :) Nak buat masker homemade..? Klik sini untuk tips homemade.masker. Apa yang syokk dan best sangat dengan 3 supplement ni? Jom bacaa


Vitamin B
mengandungi 8 komponen penting termasuk 100% biotin dan asid foliklarut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan.dikenali vitamin B for beauty.

❤️ Vitamin C
Vitamin penting dalam pembentukan KOLAGEN dalam tubuh. Tak perlu nk cari kolagen sana sini. Kolagen penting bagi menghalang & mengurangkan kedutan. Penggunaan yg konsisten membantu kulit lebih cerah sekata secara semulajadi

❤️ Vitamin E
Vitamin awet muda. Penting dalam membantu masalah kulit berminyak kerana Vitamin E bertindak mengawal kadar pengeluaran minyak dalam liang kulit. Juga membantu mengurangkan kesan parut, bekas jerawat & jeragat. Bagi yg nak hilangkan BLACKHEADS juga bagus ambik vitamin E

Gabungan ketiga-tiga supplement ini membantu melambatkan proses penuaan kulit dan melindung kulit dari sinaran UV & sunburn ! Wah.. bestkan awek muda sentiasa dan paling penting wajah takkan tua sebelum usianya.. Mana tak nya, kita sekarang lebih kuat memikir tentang banyak perkara.  Paling bestnya.. kita hanya perlu melabur duit sekali untuk set ini yang mampu bertahan sehingga 4-6 bulan penggunaannya. Berbaloi sangat kan..?? Berminat nak dapat set kombo kecantikkan semulajadi ni..? Klik 'ORDER NOW' di bawah kemudian hubungi Nadia untuk dapatkan free konsultansi.



Kalau ada yang berminat untuk buat duit tambahan.. jom sama-sama join nadia buat Shaklee ni. In sha Allah sejak buat shaklee memang ketenangan akan jadi milik kita dan rezeki pasti sentiasa ada. Jemput rezeki bukan kerah tulang 4 kerat memang tersangat berbeza.
In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)


MARI KITA KETAHUI KELEBIHAN CHIA SEEDS

Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Hai.. salam 3 Ramadhan.. Korang.. pernah tak dengar tentang chia seed..? Atau ada yang tak kenal chia seed..? Bila nadia bercakap tentang chia seed ni.. ramai yang lata chia seed adalah biji selasih. Ramai yang keliru antara chia seed dengan biji selasih. Memang tak dapat dinafikan tanggapan orang tentang chia seed. Memang 'chia seed' dan 'bijih selasih' seakan-akan. Akan tetapi chia mempunyai imejnya tersendiri. Chia seed adalah gabungan kelabu hitam putih, manakala biji selasih sepenuhnya bewarna hitam. Bentuk mereka apabila kembang juga ketara berbeza. Jelaskan perbezaan chia seed dan biji selasih..? Nadia sharekan gambar perbezaan rupa chia seed dan biji selasih.  


Ehsan Google

KENAPA MESTI CUBA 'Chia Seeds" ?


'Chia Seeds' ini merupakan sejenis bijirin yang mempunyai banyak sangat kelebihan iaitu sangat kaya dengan Omega 3 disamping segala macam vitamin dan nutrien, fiber protein, kalsium, dan yang terpenting ialah antioksidan. hanya dua sudu besar dah cukup untuk keperluan harian, tak perlu atau dicampur di dalam minuman atau apa jua masakan. Jika dicampur dalam minuman ia akan kembang sama seperti 'biji selasih'. Chia seed ni ada kelebihan tersendiri tau. Nadia share sikit yea kebaikan dia..


Melawan Diabetes.
Chia Seed telah dikaji sebagai  salah satu rawatan semula jadi yang berpotensi untuk pesakit diabetes tahap 2 kerana keupayaannya  memperlahankan penghadaman. Lapisan agar-agar biji chia terbentuk apabila terdedah kepada cecair-boleh juga mencegah pancang gula darah.


Serat yang banyak.
Hanya 28 gram atau satu auns hidangan chia seed mempunyai 11 gram serat pemakanan - kira-kira satu pertiga daripada pengambilan harian yang disyorkan untuk orang dewasa. Menambah beberapa chia seed dalam menu diet anda adalah satu cara yang mudah bagi memastikan anda mendapat jumlah fibre yang baik. Dimana ia penting untuk sistem penghadaman.


Kekuatan Gusi dan Tulang.
Satu hidangan biji chia seed mempunyai 18 peratus daripada pengambilan harian yang disyorkan untuk kalsium, yang berfungsi untuk mengekalkan tahap kesihatan tulang, gigi, dan mencegah osteoporosis.

Penuh Dengan Protein.
Biji Chia juga adalah salah satu sumber protein buat vegetarian dan ianya  tidak mempunyai kolesterol. Satu 28gram hidangan biji Chia Seed mempunyai 4.4 gram protein.

Menstabilkan Gula dalam Darah.
Chia Seed juga berkesan dalam menstabilkan gula dalam darah disamping melawan rintangan insulin yang terikat dalam peningkatan lemak perut (belly fat). Rintangan jenis ini amat berbahaya untuk kesihatan kita secara keseluruhan.

Mudah Kenyang.
Tryptophan merupakan sejenis asid amino yang ditemui dalam ayam belanda. Ia juga ditemui dalam biji Chia Seed. Walaupun tryptophan memberi kesan mengantuk selepas makan (Cthnya Jamuan Hari Raya) namun ia juga berpotensi membantu mengawal selera makan (mudah kenyang), tidur yang selesa dan membantu meningkatkan mood anda sehari-harian.

Meningkatkan Kesihatan Jantung. 
Kajian Klinik Cleveland menyatakan bahawa biji chia seed telah terbukti dalam peningkatan tekanan darah untuk pesakit kencing manis. Ia juga boleh meningkatkan kolesterol sihat pada masa yang sama mengurangkan jumlah LDL, kolesterol dan trigliserida.

Penuh dengan Omega-3.
Biji Chia adalah penuh dengan asid lemak omega-3, dengan hampir lima gram dalam hidangan satu auns. Lemak adalah penting untuk kesihatan otak.

  • Sangat2 lah baik diamalkan ketika bulan puasa nie sebab chia seeds mengenyangkan. Paling penting kena minum air secukupnya ya, sebab chia seeds juga sifat nya menyerap air, jadi minum air secukupnya ya. Makan suplemen apa pun memang kena air lebih  =)
SUMBER : DOCSFITNESSTIPS

Kalau ada yang berminat untuk buat duit tambahan.. jom sama-sama join nadia buat Shaklee ni. In sha Allah sejak buat shaklee memang ketenangan akan jadi milik kita dan rezeki pasti sentiasa ada. Jemput rezeki bukan kerah tulang 4 kerat memang tersangat berbeza.
In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)




Cantikkan Kulit : Masker ESP dan Vitamin E Shaklee.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Alhamdulillah.. satu Ramadhan.. syukur alhamdulillah masih berkesempatan merasai nikmat Ramadhan tahun ni. =) Puasa ye.. jangan tak puasa.. (^_*)

Nadia rasa nadia pernah bercerita tentang vitamin  yang sesuai untuk kesihatan dan kecantikkan kulit. Kecantikkan kulit bukan merangkumi muka je tau tapi keseluruhan tubuh kita. Nadia rasa nadia belum pernah lagi bercerita tentang vitamin Shaklee yang boleh dipelbagaikan kegunaan, bukan setakat untuk dimakan sahaja.

 
Kalau sebelum ni nadia hanya ajar customer-customer dan reader blog nadia untuk cara makan Vitamin E dan ESP, kali ni nadia nak ajar korang pelbagaikan fungsi vitamin hebat Shaklee. Siapa yang dah ada vitamain E dan ESP, boleh je terus buat,.. nak raya kan, memang semua nak cantik. Ada yang dah booking spa kan..? Kali ni nadia ajar untuk buat spa sendiri dengan set "kosmetik" paling berkualiti. (^_^) tak payah nak labur kos pergi spa tapi boleh buat spa sendiri berkali-kali pulak tu..
Korang gunakan Vitamin E dan ESP korang tu buat ma
sker yea.. =) Tak perlu beli dari mana -mana kedai. Masker kat pasaran pun boleh tahan harganya kan..kandungan masker yang korang buat ni pun dah tentu terjamin kualitinya. Tak perlu was-was dengan kandungan homemade masker. Konfirm takde bahan kimia yang membahayakan kulit. 
Homemade masker Vitamin Shaklee Pengedar Shaklee Kuantan
Homemade masker yang selamat =)
Cara nak buat homemade masker pun mudah =) Hanya tiga bahan utama. Bahan-bahannya : 
  • 1 sudu yogurt asli (plain yogurt)
  • 1 sudu ESP Shaklee
  • 1 biji Vitamin E Shaklee
Caranya mudah jea. =)
  1. Cucuk kapsul Vitamin E dengan jarum untuk keluarkan ekstrak Vita-E. Tak payah picit yea. Pastikan jarum bersih yea. Cuci jarum dulu. Sebiji kapsul Vita-E boleh digunakan 2-3kali.
  2. Kemudian campurkan yogurt, ESP Shaklee dan Vita-E sekaligus. Gaul rata.. T_T macam main masak-masak je. 
  3. Hoooola.. Homemade masker yang kaya dengan protein dan Vitamin E siap...! Sapu rata ke muka, barkan 15-30 minit atau sehingga kering. Then, cuci muka seperti biasa.
Minyak dari estrak Vitamin E mungkin tak hilang jika muka dicuci dengan air biasa. Jadi korang boleh gunakan pencuci muka untuk lebih bersih. Waktu terbaik untuk gunakan masker ni, adalah waktu sebelum tidur malam atau selepas mandi pagi. =)


Kalau korang takde Vitamin E, korang boleh juga pakai masker yogurt dengan ESP je lepas mandi pagi atau hanya ada vitamin E, korang boleh sapukan Vitamin E saja sebelah malam sebelum tidur. Takda salahnya kalau korang takde bahan macam nadia share ni. =) Boleh je kalau takde lengkap vitamin yang nadia suggestkan ni. Nadia sharekan testimoni salah sorang pengemar tegar masker homemade ni.  



Kalau ada yang berminat dengan ESP & vitamin e ni.. korang boleh hubungi nadia 012-9092253 untk dapatkan dengan harga mampu milik.


In Sha Allah.. nadia sediakan servis COD sampai depan pintu rumah yea di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan trdekat dengannya. Korang boleh whasApp nadia 012-9092253 untuk lebih detail kawasan mana yang nadia sediakan khidmat COD dengan harga berpatutan.

Terima Kasih atas sokongan semua (^__^)


Your trusted SID.. 
❤❤ Nadia Reza ❤❤
012-9092253
************************************
LoveSomebodyHambaAllah
Love u olls.. (^_*)

Salam Ramadhan

Assalamualaikum..hai semua..


Sedar tak sedar hari ni kita dah pun melangkah masuk 1 ramadhan.. syukur alhamdulillah.. kita masih beruntung dapat merasai Ramadhan kali ni. Semoga Ramadhan kali ni memang betul-betul beerti buat kita.. Penuhkan Ramadhan kali ini dengan amalan ibadah kepada Allah S.W.T.


Sempena Ramadhan yang mulia ni.. nadia nak mohon maaf kepada semua yang mengenali diri ni.. dan kepada reader dan kengkawan blog nadia. Kalau ada coretan nadia yang membuat korang terasa hati.. nadia mintak maap bebanyak yea.


Hehehe.. kalau ada yang sudi.. jangan lupa sharing resipi juadah berbuka dengan nadia. hehehe.. boleh nadia cuba buat nnt.. (^__^)... Apa-apa pun nadia ucapkan selamat menyambut ramadhan yang mulia ni.. jalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan.. jumpa next entry.. 

CARA NAIKKAN PARAS HEMOGLOBIN DARAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Pepagi macam semangat nak hupdate memang best.. mana taknya, dah settle keje rumah terus masuk SOHO.. internet pun laju je.. memang terbaik la U-mobile. Berbaloi I jatuh cinta dengan u-mobile. Baru ni nadia ke klinik. Tak berapa sihat.. nak amik MC.. hehe.. dapat la ponteng keje. Nadia ternampak seorang "preggy mum a.k.a mum to be".. Comel je.. aish..! tak sabar nak tunggu masa kita pulak.. Tapi sian mum to be tu.. terpaksa kerap-kerap berulang g klinik checkup hemoglobin rendah.

Hemoglobin rendah  selalunya terjadi pada ibu-ibu mengandung. Setiap kali pergi klinik untuk buat pemeriksaan kandungan, paras hemoglobin akan diambil untuk memastikan paras hemoglobin sentiasa berada dalam keadaan stabil. Sekiranya paras hemoglobin berada di paras rendah atau tinggi ia boleh memberi masalah kepada anak dalam kandungan. Hemoglobin merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Jika ibu mengandung mengalami anemia, tisu seluruh badab menjadi hipoksia (kurang kandungan oksigen) dan kurang tenaga.


Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu apabila paras hemoglobin dalam sel darah merah kurang daripada 11gm/dl. Cara mengatasi anemia iaitu melalui pengambilan suplemen menambah darah dan pemakanan yang kaya dengan zat besi. Pengambilan suplemen yang bersesuaian untuk ibu mengandung adalah zat besi, asid folik, vitamin C dan vitamin B kompleks. Suplemen tersebut penting kerana kandungan zat besi , B-kompleks dan asid folik diperlukan untukpembentukkan sel darah merah.  Vitamin C pula membantu meningkatkan penyerapan zat besi.


CARA NAIKKAN PARAS HEMOGLOBIN DARAH


Sumber makanan yang kaya zat besi yang baik adalah terdiri daripada sumber haiwan seperti daging, hati, limpa., kerang, ikan, sotong dan ikan bilis. Teramat digalakkan untuk banyak mengambil sayuran hijau seperti ulaman pegaga, pucuk paku, kangkung, kailan. Selain itu, korang boleh lebihkan makanan yang membantu meningkatkan penyerapan zat besi di dalam hidangan harian seperti :
  • Buah dan sayur yang kaya dengan vitamin c iaitu jambu batu, limau, betik, mangga dan sayuran hijau. 
  • Minum jus buah-buahan segar
  • Makan bersama pencecah buah-buahan seperti sambal mangga, tomato atau limau kasturi 
  • Gunakan perencah masakan daripada sumber haiwan seperti ikan bilis, udang, isi ayam dan daging. 

Kalau korang rasa tak mampu untuk ikut betul-betul cara pemakanan untuk naikkan paras hemoglobin yang agak remeh ni. Korang boleh je terus amik suplemen SET KEHAMILAN SHAKLEE.

Kalau ada yang berminat untuk buat duit tambahan.. jom sama-sama join nadia buat Shaklee ni. In sha Allah sejak buat shaklee memang ketenangan akan jadi milik kita dan rezeki pasti sentiasa ada. Jemput rezeki bukan kerah tulang 4 kerat memang tersangat berbeza.

In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^


Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)


EMULSI...? Apakah itu . ?

Assalammualaikum....

hi semua.ada yang tanya nadia,PROSES EMULSI tu apa dia? Macam mana proses tu?

Ok,semoga dengan gambar ni lebih jelas penerangan nadia mengenai Emulsi. #lecithinshaklee memang terbaik untuk diamalkan.

Ibaratkan ada segelas air dan dalamnya ada minyak.sama seperti kita makan segala jenis lemak dan minyak.jika kita tidak ambil lecithin,lemak dan minyak yang masuk ke dalam badan kita semuanya akan menyerap terus ke salur darah.

Lecithin adalah agen Pengemulsi Semulajadi.Lecithin Emulsi lemak -  Lemak dipecahkan molekulnya kpd lebih kecil supaya mudah bergerak dlm sistem pencernaan.

Pengedar Shaklee Kuantan

Kebaikan Lecithin Shaklee
  • Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai PELARUT LEMAK.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu MEMBAKAR LEMAK LEBIH CEPAT
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk TINGKATKAN DAYA INGATAN. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease.
  • Lecithin adalah makanan otak dan saraf. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai PELINCIR KEPADA SENDI- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS
Offer Shaklee Bulan Jun 2016 Lecithin Shaklee

Bulan ni Lecithin offer tau.. Beli 3 percuma 1 pada harga RM166.95 saja. Memang jimat.. kalau takde offer ni, memang harga RM222.60.. berbaloikan offer ni..? kalau yang taktau nak buat apa beli lecithin yang banyak ni, korang boleh hadiahkan pada adik beradik. Nak puasa ni.. boleh sama-sama bantu turunkan berat badan. Kalau nak beli set offer ni, just klik gambar kat atas "BUY 3 FREE 1" atau nak buat pembeli sebotol, korang boleh klik "Order Now" dan terus hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin.


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

.

Instagram buat hal....!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^


Ish... geramnya laaa.... tetiba je nadia punya IG akaun menggila.. sampai tiga kali IG nadia create akaun baru. memang agak menggila laa.. naik tension nadia sampai rasa nak demam la.. dah la tengah keje banyak dengan fokus nak cari duit poket tambahan boleh pula tu boleh pulak dia buat hal. 
Kenapa jadi macam tu nadia pun taktau..  Semoga segalanya dipermudahkan..
Rabbi Yassir Wala Tua'sir


Jangan lupa yea add akaun IG baru nadia. Just klik nama nadia kat bawah ni jea. In sha Allah, korang follow, nadia follow back (^_^)
Noor Maizatulnadia

Kalau ada yang berminat untuk buat duit tambahan.. jom sama-sama join nadia buat Shaklee ni. In sha Allah sejak buat shaklee memang ketenangan akan jadi milik kita dan rezeki pasti sentiasa ada. Jemput rezeki bukan kerah tulang 4 kerat memang tersangat berbeza.


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 


Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^


Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

Sedekah takkan Memiskinkan kita...!!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Selamat pagi u olls... Alhamdulillah.. tak lama lagi dah nak Ramadhan.. korang dah siap ganti belum posa-posa yang lepas tu...? Kalau belum siap, buat je cepat-cepat. Sempat lagi nak siap ganti 2-3hari. Alhamdulillah, syukur sesangat..sejak follow group Shaklee Rfhanah, memang selalu terasa tenang je hati ni. Even nak rasa marah pun kurang. Stress pun kurang. Leader banyak membimbing dari segi keagamaan berbanding push buat sales. Suka sesangat. Dan paling BESSSSTT.. bila kita selalu diingatkan untuk sentiasa buat amalan rohani seperti kerap berselawat, mengaji dan bersedekah.
Korang jangan takut tau untuk bersedekah. Takkan ada orang yang bersedekah akan miskin. Yes.. Allah menjanjikan kita takkan miskin kalau kita sentiasa bersedekah =) Nadia dah alami.. Memang betul, pagi tu dalam poket nadia memang ada RM10 je lagi, dan nadia tawakal untuk sedekahkan RM10 pada seorang hamba ALLAH ni. Syukur.. lepas nadia bersedekah nadia dapat pulangan balik sales Vivix Shaklee yang bernilai RM4XX. Alhamdulillah.. rezeki..
Jangan sesekali rasa takut untuk bersedekah je sayang-sayang semua (^_*) 
Kalau ada yang berminat untuk buat duit tambahan.. jom sama-sama join nadia buat Shaklee ni. In sha Allah sejak buat shaklee memang ketenangan akan jadi milik kita dan rezeki pasti sentiasa ada. Jemput rezeki bukan kerah tulang 4 kerat memang tersangat berbeza.
In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 


Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^


Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)

Tips Penjagaan Kesihatan Sepanjang "Perayaan Makanan"

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang” 
 Assalamualaikum, Hiii.. ^_^
Hari ni Nadia tak plan sangat nak update blog.. memandangkan seharian menghadap PC kat opis. Tapi disebabkan mood nak sharing juga tips kawal kesihatan sepanjang Ramadhan dan Syawal nanti, so nadia ringankan jugak jari menaip entry simple ni. =) Bila kita berniaga ni, bila niat nak sharing tu segalanya dipermudahkan. Alhamdulillah.. Tengok tajuk entry mesti pelikkan.. Yelah, Ramadhan dan Syawal adalah bulan yang kaya dengan makanan yang pelbagai. 
Berkongsi tentang suplimen yang perlu sepanjang Ramadhan dan Syawal ni datang dari kesedaran nadia melalui pengalaman sendiri dan pengalaman orang-orang terdekat. Banyak masalah kesihatan timbul disebabkan Syawal. Sebesar-besar masalah kesihatan sehingga membahayakan nyawa, hingga sekecil-kecilnya yang selalu kita pandang ringan tapi tetap buat kita tak selesa. Sebab itu pentingnya kita amalkan pemakanan secara sederhana, walaupun nadia tau susah nak bersederhana ketika mood beraya kan.. 
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Kekal Sihat Bertenaga

Kekal Sihat Bertenaga

Set cadangan untuk mendapatkan asas kesihatan terbaik ialah B-Complex, Vitalea, Vitamin C dan ESP. Set ini lengkap memenuhi keperluan nutrisi seharian, memberikan rasa kenyang sentiasa dan mengelakkan berlebihan makan dan memberi tenaga berpanjangan. Vitamin C mampu meningkatkan sisem imun badan, mengelakkan badan dari mudah demam, selsema atau batuk dalam keadaan cuaca yang tak menentu sekarang. Pengambilan vitamin C secara berterusan memberikan kesan awet muda pada kulit kerana ia mampu mengekalkan kolagen semulajadi dalam badan. Diabetis Musim Ramadhan dan Syawal memang banyak makanan yang dihidangkan semua manis-manis.
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Diabetis

Diabetis 

Musim Ramadhan dan Syawal memang banyak makanan yang dihidangkan semua manis-manis. Memang payah la nak menolak makanan yang sedap ni kan.. (^_*) Kita boleh ikhtiar kawal bacaan gula dalam badan dengan GLA Complex, Zinc Complex dan Alfalfa Complex. Selain mengawal paras gula, set cadangan ini mampu meningkatkan fungsi insulin. Bagi pesakit diabetis yang mengalami luka, Zinc Complex mampu mengatasi masalah luka dan luka lebih cepat sembuh. Atau alternatif lebih baik adalah dengan mengambil Vivix. Cuma dengan satu sudu teh Vivix setiap hari, in sha Allah kita akan mendapat manfaat kesihatan yang banyak. Vivix berfungsi menetapkan semula DNA sel tubuh badan kita supaya kembali kepada funsi asal seperti yang dikurniakan sang Pencipta. Mengandungi anti-oksidan yang tinggi, Vivix juga terbukti sebagai tonik anti penuaan, anti kanser dan andi radang yang terbaik di pasaran.
 
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Darah Tinggi


TEKANAN DARAH TINGGI

Sukar elakkan makanan berlemak dan berkolestrol ketika Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelang ni kan..? Amalkan Omega Guard dan Lecithin sebelum dan selepas makan. Omega Guard berfungsi membakar lemak yang termendap dalam salur-salur darah dan mengelakkan tekanan darah tinggi. Lecithin pula berfungsi mengemulsikan lemak daripada makanan yang kita makan supaya tak diserap oleh badan. Gabungan kedua-duanya In Sha Allah terbaik untuk mengelakkan ekanan darah tinggi naik sepanjang Ramadhan dan musim raya.
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Buasir

SEMBELIT / BUASIR

Terlalu banyak makan makanan bertepung seperti kuih-muih, jemput-jemput, biskut raya atau sebagainya boleh menyebabkan sembelit. Jika dah lama hidap sembelit tapi tak dapatkan rawatan, makanan begini boleh menyebabkan buasir. Untuk lancarkan pembuangan najis, nadia cadangkan ambil Herblax. Herblax berfungsi sebagai julap lembut yang membantu melawaskan najis, menjalankan proses detox terutamanya di usus. Jika mengalami buasir berdarah, ambil sekali Zinc Complex untuk bantu sembuhkan luka pada dubur dengan lebih cepat.
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Hilangkan Sakit/Lenguh Badan

LETIH DAN SAKIT-SAKIT BADAN

Ostematrix sangat sesuai untuk legakan sakit-sakit badan. Ambil dengan jumlah yang bersesuaian sebelum tidur dan kita dapat rasa kelainan bila bangun pagi keesokkannya. Mudah terjaga dari tidur, badan tidak sakit, tak kebas-kebas. Nak solat subuh pun terasa segar je badan..! Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium serta mineral lain yang berfungsi menguatkan tulang, gusi dan kuku selain menghilangkan kebas.
Pengedar Shaklee Kuantan
Cadangan Set Budget Gout & Keracunan

GOUT / KERACUNAN MAKANAN

Gout terjadi bila kandungan asid urik yang terlampau tinggi dalam badan. Untuk menyingkirkan asid urik, boleh cuba Alfalfa Complex yang bertindak menyingkirkan toksin dalam dari seluruh tubuh. Proses detox oleh Alfalfa Complex juga mengalakkan korang rasa haus dan minum air yang banyak. Untuk itu, boleh ambil Performance Drink minuman elektrolit yang mengekalkan bendalir dalam badan. Alfalfa Complex dan Performance Drink juga sesuai untuk pesakit keracunan tidak serius. Performance Drink membantu tubuh mendapat cecair yang cukup dan mengelakkan dehidrasi berlaku.
Apapun yang lebih baik adalah untuk mengamalkan pemakanan secara bersederhana sepanjang masa. Elakkan makanan dan minuman yang bergula dan berais. Banyakkan minum air kosong dan air suam. Semoga kesihatan kita terjaga dan dikurniakan kesihatan sihat sentiasa.


Jika korang berminat nak dapat SET-SET yang hot ni, boleh  hubungi nadia untuk dapat free konsultansi. In Sha Allah nadia akan bantu korang sebaik mungkin.


In sha Allah, Nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah di sekitar kawasan bandar Kuantan dan kawasan yang sekitar dengan Kuantan. Korang boleh WhatsApp/Wechat/SMS Nadia 012.909.2253 untuk mengetahui lebih lanjut info kawasan yang nadia sediakan khidmat COD sampai depan rumah dengan harga berpatutan. 

Terima Kasih atas sokongan korang semua ^__^

Berniat untuk tambah pendapatan...? Korang boleh join famili Shaklee Nadia untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah. KLIK SINI untuk lebih details. =)

pengedar shaklee kuantan

**Segala testimoni/penulisan dalam laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Your Trusted SID..©©Nadia Reza©©
012-9092253
**********************************************
LoveSomebodyHambaAllah 
Love u olls.. (^_*)



 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png