Vitamin C paling Jimat di pasaran...! Jom Grab..!!

Assalamualaikum Hiii... ^_^

Waaa..tengok gambar pun dah tau..!! biar gambar berbicara.. Bestkan kalau dapat Vitamin C memang jimat sesangat jimat..Yela, dengan keadaan ekonomi sekarang ni.. semuanya nak jimat.. yang penting jimat lagi berbaloiiiii....!!

Vitamic C Shaklee
Extra jimat..!! Sebotol mampu bertahan sehingga 6 bulan..!
Jimatkan.. sebotol hanya RM90++ dan mampu bertahan selama 6bulan. Cuba korang "PLUS MINUS" kan harga dan kuantiti vitamin C ni.. berbaloiii.. hanya sebiji lebih kurang 55sen sehari.. korang mampu jimat untuk beli 7-8biji oren untuk sehari.. JIMATKANNNN...!!

So, Vitamin C ni untuk apa..?? Meh sini, Nadia sharekan sikit info kebaikan Vitamin C : 
  1. Membentuk kolagen - merangsangkan pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  2. Memperbaiki Sipmtom Pendarahan - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi kerap berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  3. Peningkatan Sistem Imun - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga mengurangkan simpton flu dan selsema.
  4. Memerangi kanser - satu-satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang T-cells untuk melawan sel2 kanser dan membuang bahan kimia yang berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel2 kita. 
  5. Mencantikkan kulit - pengambilan vitamin c setiap hari mampu menjadikan kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama masalah jeragat.
  6. Memperbaiki Insomnia - memperbaiki insomnia, stress serta masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  7. Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
Banyakkan manfaat vitamin c ni.. murah dan paling jimat Nadia rasakan.. So.. kena cepat-cepat grab tau.. korang boleh PM Nadia. Detail untuk PM kat bawah yea ^_^. yang mana ada sekitar Kuantan.. Nadia boleh free COD tau.. just PM Nadia laju-laju..
Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Suntikan Vitamin C.. terbaik...??

Assalamualaikum, Hiiii ^_^

Lamanya laaa.. tak berhupdate.. rasa rindu pulak kat belog nan satu ni.. rindu nak sharing info dengan semua.. Korang.. korang.. suka tak kulit cantik macam artis Korea.. putih gebu gituuu.. Hehehe.. Nadia pun suka.. siapa la yang tak nak cantik-cantik kan.. semua perempuan nak.. yelaaa.. nafsu wanita nikan ada 9... hehehe ^_^

Nadia paling suka tengok muka artis-artis Korea... memang cantik sangat.. teringin jugak nak kulit cantik macam artis Korea.. heheheheh (^_*) Korang kenal tak pelakon drama "FULL HOUSE" yang drama ni femes dulu.. kalau tak silap Nadia masa tu Nadia baru tingkatan 5 macam tu la.. drama Full House ni memang meletop habis.. Sampai sekarang Nadia suka sangat tengok Song Hye Kyo dalam drama ni.. memang cantik sangat.. Song Hye Kyo.. berada di tangga ke-5 dalam "MOST BEAUTIFUL FACE 2011" ...Best kan... Korang nak tak kulit macam ni...??

Vitamin C shaklee
Song Hye Kyo_Pelakon wanita utama drama "Full House"
Saat ni, kita ada banyak pilihan untuk dapatkan kulit cantik macam ni.. hanya perlu sediakan duit jea.. semuanya pasti menjadi.. Kalau nak lebih cantik dan cepat.. Kalau nak lebih cantik korang boleh la mencuba buat suntikan Vitamin C. Tapi tunggu dulu.. Korang kena tahu dahulu efek sampingan yang menanti...! 

Kaedah rawatan Suntikan Vitamin C adalah paling popular dan menjadi pilihan ramai semua wanita Malaysia kerana kesannya yang cepat berbanding dengan pengambilan vitamin kecantikan. Kali ni Nadia nak share tentang kebaikan dan keburukan suntikan vitamin C dan kesan terhadap kulit kita.

Apakah Vitamin C..??

Vitamin C adalah satu vitamin larut air yang diproses melalui buah pinggang. Vitamin C diperlukan oleh tubuh bagi membantu menggelakkan penyakit scurvy. Ia diperlukan bagi kesihatan gusi, kulit dan tisu penyambungan dalam badan yang lain. 

Faedah Vitamin C

Vitamin C bukan sahaja mengurangkan gejala-gejala selsema dan sejuk tetapi ia boleh melindungi dan menggalakkan pembaikan kulit. Penyelidikan juga menunjukkan Vitamin C berkesan memudarkan tompok pigmentasi di muka. Ia adalah antioksidan yang terbukti melambatkan kadar kerosakkan radikal bebas. Radikal beas adalah molekul tidak stabil yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kekeringan kulit, garis-garis halus dan kedutan.

Sebenarnya suntikan Vitamin C ni, bukan baru di pasaran kecantikan yea ^_^ .. Suntikan Vitamin C ni telah digunakan 30-40 tahun dahulu lagi tau.. Tapi masa tu tujuan suntikan vitamin C untuk menyembuhkan penyakit kulit, proses penuaan yang disebabkan radikal bebasdan faktor usia. Selain itu,vitamin C ni berperanan untuk meremajakan kulit, mencegah penuaan dan menghalang sinaran matahari yang boleh menimbulkan gangguan kulit dan proses terakhirnya menjadikan kulit kita lebih sihat, cantik dan cerah ala-ala artis Korea.

Antara Manfaat lain yang boleh kita dapat daripada Vitamin C :

  1. Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah 
  2. Menghalang penyakit Skurvi : Penyakit yang disebabkan kekurangan Vitamin C dalam makanan, ditandai oleh gusi bengkan dan berdarah, pendarahan dibawah kulit dan lain-lain.
  3. Mempertingkatkan sistem pertahanan badan.
  4. Menguatkan dinding salur darah
  5. Menolong pembentukan tisu gentian dan mengurangkan kedut pada kulit.
  6. Menjadikan kulit lebih cerah, menghilangkan jerawat dan pigmentasi.
  7. Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan serta menghaluskan kulit.
Namun, terdapat banyak kajian menyatakan suntikan Vitamin C boleh menjadi toksik di dalam badan.

Antara keburukan Suntikan Vitamin C :

1. Kerosakan Buah Pinggang
SuntikanVitamin C @ Vitamin megadosage C boleh membawa kepada peningkatan risiko batu karang, terutamanya jika anda sudah mempunyai sejarah batu karang oxalate. Terdapat juga suatu laporan mengenai kegagalan buah pinggang yang disebabkan oleh kandungan vitamin C yang berlebihan.

2.Cirit Birit yang teruk
Cirit birit yang teruk adalah satu lagi tanda kandungan Vitamin C berlebihan dalam tubuh kita. Ini boleh menyebabkan dahaga yang ketidakselesaan yang ketara, kekeringan, menyebabkan dahaga yang melampau, keletihan pengeluaran air kencing yang rendah dan tekanan darah. Cirit birit dan muntah-muntah juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan elektrolit.

3. Penyakit Hati
Vitamin C boleh membantu badan kita menyerap zat besi daripada diet anda. Apabila korang mengambil Vitamin C berlebihan, ia boleh menyebabkan tubuh badan kita menyerap zat besi telalu banyak dan menyebabkan tubuh kita terdedah kepada hemochromatosis. Hemochrotosis juga dikenali sebagai beban besi. Sakit perut, keletihan dan sakit sendi adalah antara gelayanya. 

4. Jaundis dan Penglihatan Kabur
Pengambilan vitamic C berlebihan secara berterusan juga menyebabkan penyakit kuning dan penglihatan kabur.

So, berhati-hati dalam memilih produk-produk untuk mencantikkan diri yea.. Kalau ada yang nak jugak vitamin C, Nadia sarankan korang amik Vitamin C Shaklee ni yea.. memang terjamin keselamatannya.. Ibu menyusu, ibu mengandung orag yang sedang diet boleh je amik, takde pantang larang. Tersangat Vitamin C Shaklee dari mengambil Vitamin C jenis suntikkan ni. Korang boleh refer entry-entry lepas yang pernah Nadia update sebelum ni yea.. 

Suntikan Vitamin C vs suplimen vitamin C
Kebaikan Suplimen Vitamin C setaraf suntikan Vitamin C

Banyak tau kelebihan Vitamin C Plus 500mg ni dari yang suntikkan.. Nadia tak cakap suntikan Vitamin C ni tak bagus, tapi untuk jangka masa panjang dan akan datang kita tak tau kesan dia pada tubuh kita macam mana. Why not, kita hanya consume suplimen Vitamin C sahaja yang semestinya terjamin kualiti dan sumber pembuatan nya.. 



Kalau korang berminat untuk dapatkan Vitamin C semulajadi ni pada harga mampu milik dan berbaloi, korang boleh hubungi Nadia dan kalau ada yang nak COD sekitar bandar Kuantan dan kawasan seangkatan dengannya, just drop info tentang korang yea.. ^_^

Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Rezeki Allah SWT itu Luas


Assalamualaikum, Hiiii... ^_^

Korang.. walaupun keadaan ekonomi sekarang agak meruncing.. korang jangan takut tau.. ekonomi Allah swt lebih kuat dari ekonomi manusia.. 

Berdoa.. minta pada Allah.. itu yang terbaik.. ^_^



**************************************************************
Perkongsian Ikhlas 
©©Nadia Reza©©Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com

Assalamualaikum, Hiii.. ^_^



Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

**********************************************************
©©Nadia Reza©©

5 makanan untuk elak migrain dan 3 vitamin terbaik untuk migrain

Assalamualaikum dan Hi ^_^ 

Hari ini Nadia nak berkongsi info tentang migrain. Masa zaman persekolahan tingkatan 4-5, Nadia stay kat asrama. Ingat lagi sorang kawan sebelah bilik Nadia ni, kalau terkena migrain.. sampai sanggup ketuk-ketuk kepala kat dinding. Tak dapat nak bayangkan betapa perit menanggung sakitnya migrain..  Macamana dengan korang ada yang selalu kena serang migrain? 
Biasanya migrain ini boleh berlaku sebelah kepala pada satu satu masa dan kadang kadang ia boleh merebak ke seluruh kepala. Ada juga yang rasa loya dan tak berselera untuk makan. Ringkasnya kan pesakit migrain ini harus tidur dan berehat di sekitar yang tenang dan sunyi untuk meredakan rasa sakit.

Jom .. Nadia nak share makanan yang boleh diambil untuk mengelak migrain. Lepas ini boleh masuk dalam "menu makanan wajib tiap hari" kan.

Bayam 

Kaya dengan magnesium yang memang berkesan untuk mengelak migrain. 
 makanan untuk elak migrain dan 3 vitamin terbaik untuk migrain
Bayam Ungu - Baik untuk menggelakkan migrain 

Kekacang 

Dengan mengamalkan kekacang ini dapat melindungi tubuh daripada sakit kepala dengan cara merehatkan pembuluh darah. Kekacang antara makanan yang kaya dengan sumber magnesium. Menurut kajian migrain berlaku akibat kekurangan magnesium di dalam badan. Magnesium akan membantu menenangkan fikiran apabila sakit kepala menyerang.
 makanan untuk elak migrain dan 3 vitamin terbaik untuk migrain
Kekecang makanan yang kaca dengan magnesium.

Susu

Susu dipercayai mengandungi vitamin B2 atau Riboflavin yang penting dalam pembentukan sel darah merah, antibodi tubuh dan menukar makanan kepada tenaga. Mereka yang mengalami migrain dikaitkan dengan kekurangan tenaga.
 makanan untuk elak migrain dan 3 vitamin terbaik untuk migrain
Susu salah satu makanan yang membantu mengurangkan migrain.

 Ikan Salmon

Ikan salmon antara makanan yang tinggi dengan Omega-3 dan ia merupakan makanan terbaik untuk pesakit migrain.
makanan untuk elak migrain dan 3 vitamin terbaik untuk migrain
Ikan Salmon sukar ditemui di pasar basah dalam Malaysia

Telur 

Juga kaya dengan Omega-3 dan ia merupakan makanan yang amat baik untuk mengatasi masalah migrain. Dan telur lebih mudah didapati.
makanan untuk mengelakkan migran & vitamin terbaik legakan migrain
 Telur antara makanan yang paling senang dapat di pasaran

Nadia rasa mesti ada yang payah nak makan makanan yang kat atas tu kan.. Yelah, kalau makan banyak kacang takut naik jerawat, ikan salmon pulak mahal. Jom, Nadia kongsikan suplimen terbaik yang dapat membantu migrain korang dan "menjimatkan" poket korang.. ^_^
Set Migrain Shaklee - mudah diambil dan mudah dibawa kemana-mana

Ostematrix 
Supplement kalsium yang lengkap sekali dengan mangnesium dan vitamin D. Ostematrix ini sangat sesuai untuk anda yang tak suka atau sukar nak minum susu. Caplet dia pun kecil dan mudah ditelan. 

B-Complex 
Vitamin B yang lengkap dengan kesemua 8 jenis vitamin B termasuk vitamin B2 dan asid folik. Bukan hanya untuk migrain sahaja tapi B-Complex ini terbaik untuk anda yang kerap sakit kepala dan selalu tertekan atau stres. Kerana ia berfungsi menenangkan urat saraf. Nadia sendiri suka amik B-Complex ni.. gantikan ponstan a.k.a ubat tahan sakit kalau sakit kepala atau rasa pening2.

Omega Guard 
Supplement minyak ikan yang kaya dengan Omega-3 termasuk EPA & DHA. Omega 3 sangat efektif untuk membantu mengawal ketegangan dileher dan sakit kepala.Omega 3 juga dikatakan baik untuk masalah kolesterol tinggi, darah tinggi dan kesihatan jantung.

**************************************************************
Perkongsian Ikhlas 
©©Nadia Reza©©Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Salam Maal Hijrah 1437H & Doa Akhir/Awal Tahun Hijrah

Assalamualaikum, Hiii.. ^_^

Salam Maal Hijrah.. Sedar-sedar dah nak masuk tahun baru hijrah dah kan.. Hmm... Nadia sharekan sikit doa untuk kita amalkan sempena Tahun Baru Maal Hijrah... Jom.. kita sama-sama ber"azam" agar kita sentiasa mendapat rahmat-Nya.

Salam Maal Hijrah 1437H
Salam Maal Hijrah 1437H

Jangan lupa yea berdoa sempena akhir tahun 1436H dan awal tahun 1437H.. Semoga dengan doa ini dapat memberi kita seribu makna dalam kehidupan. Salam Maal Hijrah.. Hijrahkan diri ke arah kebaikan.. 

Doa Akhir Tahun Hijrah 

  • Dibaca sebanyak 3kali selepas solat/waktu asar tetapi sebelum masuk maghrib.
  • Boleh dibaca secara berjemaah atau sendirian di mana jua kita berada

Doa Akhir tahun Hijrah
Doa Akhir Tahun Hijrah


Doa Awal Tahun Hijrah 
  • Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat fardhu Maghrib
  • Boleh dibaca secara berjemaah atau sendirian di mana jua kita berada 
Doa Awal Tahun Hijrah
Doa Awal Tahun Hijrah
*******************************************************************
LovesomebodyHambaAllah
©©Nadia Reza©©

Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

segmen : saya sayang blog saya

Assalamualaikum, Hiiiii.. ^_^

Mood 2-3 hari ni nak join Give away dan segmen jea.. So, jom kita join selagi mampu.. klik link kat bawah ni tau untuk join.. 


hari ni macam terpanggil nak buat segmen... segmen kali ni ayu buat simple maca biasa... hehehe..

jom kita baca syarat2nya...

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sebulan hingga 31/10/2015....hehehe....jam 10 malam
Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

GIVEAWAY : NOVEL KESAYANGANS

Assalamualaikum, HIii.. 

Ni satu lagi GA paling menarik.. Kalau peminat tegar novel, HARUS join ni..
Jom , join GA blog Cik SteLLA iSLE pulak kali ni :) Tambah koleksi lagi..


Saya inginkan novel kesayangan kerana Nadia salah sorang peminat tegar novel. Tambah-tambah kalau novel yang ada "story love" plus dengan kisah suka duka, perjalanan hidup dan paling suka kalau novel yang ada selit tentang Islamic dan percintaan dalam Islam.. Memang tiptop kalau dapat novel macam ni buat koleksi ^_^

Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Segmen Join Blogger Ku

Segmen Join Blogger Ku

Blogger Ku Komuniti  adalah komuniti untuk para blogger yang ingin mengikuti perkembangan Blog yang Update Setiap hari.

Syarat Syarat Nya Mudah :

2.Buat Tajuk Post "join Blogger Ku".
3.Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4.Share Post Anda ke Blogger ku dan Mana-mana Google Plus Community.
5.Tinggalkan Url Post Anda Ke Ruangan Komen Disini.

Post Url Anda Akan Saya Simpan Dalam Page Segmen Animasi untuk Blogwalking.Anda akan Berkenalan Dengan Blogger lain dalam Komuniti Blogger ku di Samping Mempost Blog Anda.Tarikh Tutup 10-10-15.
Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Pantang Larang Minum ESP Shaklee

Assalamualaikum, Hiiii ^_^

Ramai sudah mengetahui khasiat dan kepentingan ESP. Terlalu banyak kegunaan ESP Shaklee untuk semua golongan tidak kira untuk ibu mengandung ke, berpantang ke, pesakit diabetis, orang yang mempunyai masalah kulit dan semua orang boleh.

Jangan anggap para ibu je kena berpantang tau.. ESP pun ada pantang larang jugak tau.. Tak boleh nak bancuh sebarangan je tau. Yela, kalau main bancuh je, boleh merosakkan kandungan protein ESP dan kita takkan mendapat khasiat sepenuhnya. SO, rugi la kita..

Macamana makanan berasaskan sumber protein daripada ikan, daging atau telur yang dikenakan suhu tinggi untuk masak. Khasiat yang hilang semasa proses memasak menyebabkan badan kita mendapat kurang zat protein yang sepatutnya. So, dengan ESP dapat la membantu badan mendapatkan protein yang sepatutnya. Teruskan scroll untuk ketahui pantang larang dalam pengambilan ESP ni yea.. J
ESP Pengedar Shaklee Kuantan
Antara Pantang Larang minum ESP

ESP tidak boleh diberikan kepada kanak-kanak bawah setahun

Kanak-kanak dan bayi memerlukan pelbagai nutrien untuk tumbesaran mereka dan BUKAN hanya memerlukan protein semata-mata. Seeloknya kanak-kanak diberikan MEALSHAKE

ESP tidak boleh dibancuh dengan air panas

MENGAPA....? ini kerana protein yang terkandung dalam ESP akan musnah jika dicampur dengan air bersuhu tinggi (air panas/mendidih). ESP digalakkan dibancuh dengan air suam ataupun air sejuk sahaja. Bagi Nadia dengan air sejuk paling best.. tiptop rasa ESP ni. Kalau sukatan air pulak, bergantung pada empunya badan samada nak pekat atau cair. Pendek kata, ikut selera tekak masing-masing yea. heheheehe...

Pengambilan ESP tidak melebihi 3sudu

Dalam seharian, ESP hanya digalakkan pengambilnya 3sudu sahaja. Sudu Besar (sudu makan). Memang tiada sudu khas yang disediakan dalam tong ESP yea.. 3sudu besar ESP bersamaan 28gram. Digalakkan untuk mengambil 1 sudu setiap kali pengambilan dan elakkan pengambilan secara 3 sudu serentak. 

ESP tidak digalakkan dicampur/diambil bersama minuman berkafein

Sekiranya ESP diambil atau dicampur bersama minuman berkafein, ia boleh menyebabkan penyerapan khasiat protein ESP oleh badan terganggu. Seboleh-boleh elak dibancuh bersama kafein dan jarakkan pengambilan kafein selepas mengambil ESP. 

PERINGATAN untuk penggemar ESP 

ESP ni didatangkan dalam bentuk serbuk yea. Kalau dibancuh dan dikacau dengan sudu, kemungkinan besar ia akan berketul-ketul dan kurang nikmat ESP tu. Seelok-eloknya dibancuh dalam Shaker dan digoncang sehingga sebati. Dan paling PENTING, pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 3liter teramat digalakkan untuk memastikan nutrisi yang diambil dapat diserap dengan baik sepenuhnya oleh badan kita. Kekurangan air dalam badan akan membantutkan proses perjalanan darah membawa nutrisi ke dalam organ-organ penting dalam tubuh kita. Kekurangan air juga boleh menyebabkan orang tidak nampak kesan pengambilan nutrisi terhadap badan. Adakalanya, sesetengah orang akan pening kepala dan mudah dahaga disebabkan healing crisis.

Dapatkan segera yea.. COD sekitar Balok, Gebeng, Bandar Kuantan dan sewaktu dengannya. Postage seluruh Semenanjung, Sabah, Sarawak, Singapura dan Brunei. 

Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan

Ekonomi Allah vs Ekonomi Manusia

Assalamualaikum, Hiiii ^_^

Salam Jumaat semua.. Alhamdulillah.. ada rezeki lagi bernafas dalam bumi Allah ni.. Hmmm... Nadia just nak EKONOMI ALLAH vs EKONOMI MANUSIA which one is better..?? 
Renung-renungkan laaa.. Nadia dah alami.. korang pasti atau dah sememangnya alami.. tepuk dada tanya selera.. 


Ekonomi Allah vs Ekonomi Manusia

Pengedar Shaklee Kuantan, COD sekitar bandar Kuantan, Semambu, beserah, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya. Call/whatsapp 012-9092253 untuk lebih detail.
Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK 
SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM80 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Pengedar Shaklee Kuantan
 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png