4 TIPS KULIT CANTIK TANPA MAKE-UP

4 TIPS KULIT CANTIK TANPA MAKE-UP :

 Assalamualaikum lovers...
Siapa nak kulit cantik.. angkat tangan.. Kulit yang cantik memang impian setiap wanita kan... So.. kali ni Nadia nak share entry tips 4+1 kulit cantik tanpa make-up.. Nadia sendiri pun amalkan.. sebab Nadia pun salah sorang yang paling-paling tak suka make-up.. Orang kata tanpa make-up adalah kecantikkan asli.. bukan plastik okeh..!! Jom amalkan.. mudah-mudahan kita dapat kulit yang cantikk..

1) Guna Krim Pelindung Matahari

sunblock
Wanita yang berumur 20-an ke atas kebanyakkannya menghabiskan masa siang di luar rumah. Belajar, bekerja, membeli-belah, bersenam dan sebagainya. Pastikan korang menyapu krim pelindung matahari sebelum keluar rumah. Ini akan mengurangkan risiko kulit korang rosak akibat sinaran uv yang berlebihan.  

2) Minum segelas air lemon di waktu pagi

air lemon
Air rendaman hirisan lemon dapat menyingkirkan toksin dan racun dari dalam badan. Meminum segelas air rendaman lemon sangat membantu untuk membersihkan sistem dalaman korang dan membuatkan kulit kelihatan sihat, lembab dan bebas cela.

3) Cuci muka 2 kali seminggu

cucimuka
Penjagaan muka harian iaitu mencuci, menyegar dan melembab perlu dilakukan setiap hari. Jangan silap paham dengan tips ketiga ini. Cuci 2 kali seminggu ni adalah menjalankan kerja-kerja pencucian lebih teliti. Scrub muka, sental daki dan sebagainya:-)
Korang boleh cuba kaedah semulajadi ini. Ambil sedikit baking powder, tambahkan sedikit air. Gosok pada muka perlahan-lahan. Biarkan seketika. Bilas dengan air bersih seperti biasa. Selepas itu, ambil setitik minyak kelapa dara. Sapukan pada seluruh wajah. Anda akan dapati hasilnya mengujakan. Kulit muka akan lembab, licin, tegang dan terasa bersih.

4) Jangan picit jerawat

jangan picit jerawat
Jangan sekali-kali picit jerawat guna tangan korang. Ini kerana bakteria akan mudah merebak melalui sentuhan itu. Tangan yang kasar cenderung untuk picit jerawat sampai pecah kononnya. Ada yang sampai melecet teruk akibat dari di garu.

Nah. Itu dia 4 tips yang sangat mudah diamalkan. Nadia ada tambahan 1 lagi tips untuk kulit cantik tanpa make-up. Jika korang nak lakukan 4 tips di atas, pastikan tips yang 1 ni korang amalkan jugak. Barulah hasilnya kebaboom gittew.

1 TIPS TAMBAHAN UNTUK KEKAL CANTIK TANPA MAKE-UP

Sentiasa dalam keadaan wudhu’. Solat awal waktu. Amalkan zikir di bibir. Isi masa dengan mengaji Al-Quran. Berdoa dengan Allah mohon dipelihara seluruh badan dan kelakuan kita.
solat

Selain tips yang Nadia berikan di atas, ada cara berkesan dan selamat untuk dapatkan kulit cantik. Dijamin selamat, berkesan dan mesra alam. Korang boleh cuba Set Kecantikan Kulit Shaklee untuk dapatkan kulit cantik, tegang dan gebu, dapat bonus badan sihat kekal bertenaga.

Ingin menjadi sebahagian dari famili Shaklee..? KLIK SINI untuk info lanjut. (^_^)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi Nadia? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi Nadia seperti di bawah. Nadia akan bagitahu details (^_^) 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.  

SHAKLEE MEMIKAT HATI..? DAPATKAN DARIPADA :
Dengan hanya RM75 seumur hidup daftar  sebagai Ahli untuk menikmati lebih GANJARAN.
Untuk sebarang pertanyaan & pembelian boleh PM inbox..
Instagram: snow_nadia
Facebook: Noor Maizatulnadia
Fanpage: lovevitaminlove
Email: 
maiza23chuby@gmail.com
Shaklee Id: 988003

No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png